Α2 Ανδρών: Ο Έβρος Σουφλίου αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» απέναντι στον Εθνικό που τελικά πήρε τη νίκη-πρόκριση

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, όπου αγωνίστηκαν δύο ιστορικές ομάδες του νομού μας ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 3-2 σετ.

Ο Έβρος Σουφλίου αποδείχτηκε «πολύ σκληρό καρύδι» και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης το διαπίστωσε ιδίοις όμμασι στο κατάμεστο ΔΑΚ Σουφλίου. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη δεύτερη νίκη με 3-2 που χρειαζόταν για να περάσουν στην τελική φάση των πλέι οφ για την άνοδο στην Pre League (είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 3-1).

Οι παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου, εκτός από το Σουφλί και το άγχος, είχαν να αντιμετωπίσουν και τη δύσκολη έδρα, δείχνοντας ωστόσο τον χαρακτήρα που χρειαζόταν, σε μία τέτοια δύσκολη αναμέτρηση.

Το πρώτο σετ ανήκε στο Έβρο Σουφλίου, με τον Εθνικό να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τη διαφορά των πέντε πόντων που είχε (11-16 και 14-19), να χάνει τη συγκέντρωσή του και να κάνει αβίαστα λάθη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ομάδα του Νίκου Μούχλια να ισοφαρίσει (22-22, 23-23) και στο τέλος να πάρει το σετ (25-23).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου να πιέζουν και να διατηρούν διαφορά ασφαλείας από τους γηπεδούχους. Το double score (6-12), έδωσε άλλον αέρα στον Εθνικό, ο Κωνσταντινίδης ήταν σχεδόν αλάνθαστος στην υποδοχή, ενώ Καβαρατζής και Δημητριάδης ανέλαβαν δράση στην επίθεση. Ο Καψαλιάρης κατάφερε και έστρωσε όλες τις μπαλιές στο χώρο του, ενώ ο Ανδρεάδης με τα δύο μπλοκ άουτ που πήρε, επανάφερε την ηρεμία στον Εθνικό. Οι Αλεξανδρουπολίτες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο Σουφλί και πήραν το σετ με 15-25.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με μια κερκίδα που πήρε φωτιά και αξιοζήλευτη ψυχραιμία, οι παίκτες του Νίκου Μούχλια εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας και με επιθέσεις σε πρώτο χρόνο κατάφεραν και ισοφάρισαν τον Εθνικό (13-13), αν και βρισκόταν από νωρίς πίσω στο σκορ. Στοϊλούδης και Μπουφίδης, φρέναραν όσο μπορούσαν με τα μπλοκ τους, τον αντίπαλο, ενώ και η είσοδος του Κυριακίδη, βοήθησε σημαντικά στην επίθεση του Εθνικού. Ωστόσο το καθαρό μυαλό ήταν με τους παίκτες του Σουφλίου, οι οποίοι πήραν το σετ με 25-23.

Με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο και το άγχος να κυριεύει κυρίως τον Εθνικό, το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι. Διατηρώντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σετ, απόσταση ασφαλείας από τους γηπεδούχους, ο Εθνικός βρήκε τα πατήματά του, ο Κυριακίδης με επιθέσεις σε πρώτο χρόνο ξεμπλόκαρε τους συμπαίκτες του, ενώ Δημητριάδης, Ανδρεάδης και Μπουφίδης, έδωσαν στον Εθνικό την κατάκτηση του σετ, με 16-25.

Το πέμπτο και τελευταίο σετ, θα κρινόταν στην ηρεμία και τη συγκέντρωση. Η εμπειρία των παικτών του Εθνικού, μίλησε τελευταία, ενώ και η είσοδος του Κεσκίνη έδωσε στην ομάδα την ηρεμία που χρειαζόταν, από τη γραμμή του σερβίς. Το τελικό 13-15, βρήκε τους παίκτες του Σουφλίου δυσαρεστημένους που δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και να την αφιερώσουν στον κόσμο τους που κατέκλισε για άλλη μια φορά το γήπεδο και ταυτόχρονα να πάνε τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι.

Αντίθετα οι παίκτες του Εθνικού έγιναν ένα κουβάρι όπου πανηγύρισαν μία συγκλονιστική νίκη, η οποία τους φέρνει στην τελική φάση των πλέι οφ. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΧΑΝΘ – Ήφαιστος Φλώρινας, με το πρώτο παιχνίδι να ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σετ: 2-3 (25-23, 15-25, 25-23, 16-25, 13-15)

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Νίκος Μούχλιας): Σταυρόπουλος, Σταθέλος, Παπαδημητρίου (c), Ιασ. Αλεξούδης, Μούχλιας, Κάλφας (λ), Κων. Αλεξούδης, Τάσιου, Ζιώγας, Σαρδανίδης, Μπαρμπούδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιώργος Ανδραβίζος): Δημητριάδης (c), Κωνσταντινίδης (λ), Στοϊλούδης, Καψαλιάρης, Μπουφίδης, Ανδρεάδης, Καβαρατζής, Κυριακίδης, Κεσκίνης.

https://www.thrakisports.gr/wp-admin/post.php?post=646740&action=edit