Στο μεταγραφικό στόχαστρο Γερμανικής Ακαδημίας ο Κομοτηναίος προπονητής Πάρης Μαρινέλης

Στο μεταγραφικό στόχαστρο Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών της Γερμανίας, έχει μπει ο Κομοτηναίος Πάρης Μαρινέλης, επικεφαλής προπονητής της Budo Academy Figfters του Πανθρακικού Α.Σ. Ζίου-Ζίτσου Κομοτηνής.

Οι Γερμανοί αναγνωρίζοντας την αξία και το υψηλό επίπεδο του Κομοτηναίου προπονητή, συν το γεγονός οτι έχει αναδείξει σειρά πρωταθλητών σε Ελλάδα και σε διεθνείς διοργανώσεις, του έχουν υποβάλλει άκρως δελεαστική πρόταση, καθώς προκειμένου να τον πείσουν να μετακομίσει στη Γερμανία, δέχονται το ποσό της αμοιβής του να το ορίσει ο ίδιος.

“Γνωρίζοντας την αθλητική πορεία σας και τις επιτυχίες των αθλητών σας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, επιθυμούμε συνεργασία για την εκμάθηση και προετοιμασία των αθλητών στο άθλημα του Ζίου-Ζίτσου”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους προς τον διακεκριμένο Κομοτηναίο αθλητή και προπονητή, μέρος της οποίας αποκάλυψε πριν μερικούς μήνες το inkomotini.

Οπως υπενθυμίζει η ιστοσελίδα, ο Πάρης Μαρινέλης μετρά 34 χρόνια ενασχόλησης με τις μαχητικές τέχνες και είναι αναγνωρισμένος προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και πέντε Dan Ju-Jitsu, και μαύρης ζώνης και τριών Dan Okinawa Karate. Έχει αναδειχθεί επτά φορές χρυσός Πανελληνιονίκης καθώς και χρυσός Βαλκανιονίκης Ju-Jitsu, έχοντας υπάρξει επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ju-Jitsu. Είναι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής αυτοάμυνας σε Στρατό και Αστυνομία.

Αν και θεωρείται brand name του χώρου όχι απλώς στη Θράκη αλλά και σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος, ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος, στοχοπροσηλωμένος, και…τοπικιστής. Οταν είχε προκύψει η πρόταση, είχε δηλώσει στο inkomotini: “Τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύω σαν εκπαιδευτής, έχω τη χαρά να είμαι ανάμεσα σε τέτοιους αθλητές, που είτε διαπρέπουν αγωνιστικά σε διεθνείς διοργανώσεις, είτε θα διαπρέψουν στο μέλλον, αλλά και σε έναν σύλλογο του οποίου οι αθλητές περιμένουν να εκπληρώσουμε μαζί τα όνειρά τους. Είναι, επομένως, για μένα, δύσκολο να απογοητεύσω τέτοιους αθλητές και να δεχτώ να αναλάβω την Ακαδημία του εξωτερικού, όσο κι αν με τιμά η πρόταση, όσο δελεαστική και αν είναι».

Η πρόταση ωστόσο παραμένει στο τραπέζι…

Μεταγραφικός στόχος Γερμανικής Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών, ο Κομοτηναίος Πάρης Μαρινέλης