Super League: Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου Μάνταλου στο Καραϊσκάκη και πως ο Ρασούλης εξιστόρησε στη «Ρωγμή του χρόνου» τον βίο του

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο για πολλούς ξεγραμμένος Πέτρος Μάνταλος, τη στιγμή της προσποίησης έχοντας απέναντι του τον Ουσεϊνού Μπα και τον Πασχαλάκη, τράβηξε στο χρόνο μία χαρακιά και δήλωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο «παρών», δίνοντας απαντήσεις.

Στο «Ευαγγέλιο» του Μανώλη Ρασούλη, «Εδώ στη ρωγμή του χρόνου» ο μοναδικός τραγουδοποιός εξιστόρησε τον βίο του Πέτρου Μάνταλου, επισημαίνει η Αργυρώ Γιαννουδάκη σε άρθρο της στο sdna.

(Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Κρύβομαι για να γλιτώσω
Απ’ του Ηρώδη το μαχαίρι.
Μισολειωμένος στη Χιροσίμα σου
Κάτι προγόνων ξύδι και χολή
Σ’ αυτή την άδεια πόλη).

Ο πάλαι ποτέ αρχηγός της ΑΕΚ γλίτωσε και από του Ηρώδη το μαχαίρι και από όσους τον πότισαν με ξύδι και χολή όταν έφτασε μία ανάσα από το να φύγει και το γεγονός ότι έμεινε αλώβητος από τον «πυρηνικό όλεθρο» πιστώνεται στον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο τελευταίος με πατρική στοργή προστάτευσε τον εκλεκτό του, τον οποίο ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει και αυτό είναι προς τιμήν του για πολλούς λόγους.

(Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Θάβομαι για να μεστώσω
Μες στου Διογένη το πιθάρι.
Στον όγδοο μήνα της είν’ η ελπίδα μου
Σχεδόν το βρέφος γύρω περπατά
Καθώς εσύ κουρνιάζεις.
Εδώ στη ρωγμή του πόνου
Ντύνομαι να μην κρυώνω
Του Ουλιάνωφ το μειδίαμα,
Σανδάλια του Χριστού φορώ στα πόδια μου
Πραίτορες βράχοι πάνω μου σωρό
Μα εγώ θ’ αναστηθώ).

«Ο Πέτρος, ως άλλος Ιησούς υπέμεινε τη ρωγμή του πόνου, την αμφισβήτηση και τις επιθέσεις στωικά και μετά από κάθε καταιγίδα που του τσάκιζε τα κλαδιά, δούλευε αθόρυβα μέχρι να καταφέρει να ξαναμεστώσει, ώσπου χθες, κατάφερε να μειδιάσει νιώθοντας σαν τον αφρό της θάλασσας τους βράχους πραίτορες που κάποτε κόντεψαν να τον καταπλακώσουν.

Ο Πέτρος Μάνταλος αναστήθηκε για να μας υπενθυμίσει ότι και το ποδόσφαιρο είναι σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται!», αναφέρει στο «ποιητικό» άρθρο της για τον Κομοτηναίο πρώην αρχηγό της Ενωσης η Αργυρώ Γιαννουδάκη.