Super League: 13 βαθμούς έχει χαρίσει στον Παναθηναϊκό ο Φώτης Ιωαννίδης στην φετινή πορεία τίτλου του τριφυλλιού

Ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος λύτρωσε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με το γκολ της νίκης στο 90+1′ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει δώσει 13 κρίσιμους βαθμούς στο τριφύλλι στη μάχη που δίνει για τον τίτλο.

Ο νεαρός θρακιώτης, γιος του παλαίμαχου διεθνή Βασίλη Ιωαννίδη, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και κάνει σεζόν καριέρας σε επίπεδο σκοραρίσματος, αλλά και εμφανίσεων τη φετινή χρονιά ο Φώτης Ιωαννίδης που δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

Ο Ροδοπίτης σέντερ φορ με το σημαντικό γκολ που πέτυχε στη Θεσσαλονίκη έφτασε τα έξι στο πρωτάθλημα. Αλλά όλα είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη στα χρόνια που παίζει επαγγελματικά σε Super League και Super League 2 ενώ αν πετύχει ένα ακόμη τέρμα στα πέντε ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν θα καταγράψει και την καλύτερη χρονιά του συνολικά αυτά τα έξι χρόνια που παίζει σε επίπεδο ανδρικών ομάδων.

Ο Φώτης Ιωαννίδης επίσης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που έχει το απόλυτο φέτος καθώς έχει 31/31 παιχνίδια, δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς, και αποτελεί έναν ακόμη καθοριστικό παράγοντα στην πορεία τίτλου που κάνουν οι πράσινοι και έχει σαφώς προσφέρει το λιθαράκι του… Όχι μόνο ένα, αλλά δεκατρία λιθαράκια.

Ο Έλληνας φορ έχει πετύχει 6 τέρματα και έχει μοιράσει δύο ασίστ έως τώρα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα γκολ του έχουν δώσει στο σύνολο 13 από τους 72 βαθμούς που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός έως τώρα, όπως καταγράφει σε σχετική του ανάρτηση το Sport24. Εκτός από το τρίποντο στην Τούμπα στο 90+1′, τα δύο δικά του τέρματα ήταν αυτά που έδωσαν δύο ακόμη βαθμούς στη νίκη με 2-0 εκτός έδρας επί του Ατρόμητου ενώ είχε βοηθήσει το τριφύλλι να πάρει έναν ακόμη βαθμό όταν ισοφάρισε στο 90+7′ τον ΟΦΗ σε 1-1 στη Λεωφόρο.

Ακόμη ήταν ο παίκτης που είχε βάλει τις βάσεις για να πάρει ο Παναθηναϊκός το τρίποντο επί του Ατρόμητου στη Λεωφόρο καθώς είχε ανοίξει το σκορ για το τριφύλλι στη νίκη με 2-0 στο ματς που είχε γίνει στις 13 Νοεμβρίου ενώ ποιος δεν θυμάται το γκολ-νίκης του στο Αγρίνιο. Ο Ιωαννίδης είχε περάσει ως αλλαγή στο 76′ και δύο λεπτά αργότερα είχε πετύχει το “χρυσό” γκολ του Παναθηναϊκού που πήρε το διπλό επί του Παναιτωλικού.

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι και στο 90+7′ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο με τον Σπόραρ να σκοράρει και να ισοφαρίζει τότε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Πάμε λίγο να δούμε τη βοήθεια της OPTA/Stats perform τι λένε και οι αριθμοί του Θρακιώτη φορ στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Όπως ήδη αναφέρθηκε, έχει πετύχει 6 γκολ τα οποία έχουν προέλθει μετά από 37 τελικές σε 31 παιχνίδια. Αυτό μεταφράζεται σε σύνολο 4,89xgoals και σε 0.09 xgoal ανά τελική. Άρα έχει καταφέρει να πετύχει ένα γκολ παραπάνω σε σχέση με τα προσδοκώμενα.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς τα πέντε από τα έξι τέρματα που έχει πετύχει είναι μέσα από το κουτί και ένα είναι στο όριο της μεγάλης περιοχής με σουτ από μακριά.

Οι τελικές και τα expected goals του Ιωαννίδη στη φετινή Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα expected goals του Ιωαννίδη στη φετινή Stoiximan Super League

Το εντυπωσιακό στοιχείο του Ιωαννίδη έχει να κάνει με τις ενέργειες με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Έλληνας σέντερ φορ με 5,9 είναι τρίτος στη σχετική λίστα πίσω από Λιβάι Γκαρσία (7,9) και Σπόραρ (6,3).

Αρκετά κοντά στο Σλοβένο φορ του τριφυλλιού βέβαια και συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκού δείγμα του πόσο απειλητικός είναι στο διάστημα που αγωνίζεται.

Οι παίκτες της Super League με τις περισσότερες ενέργειες στην περιοχή ανά 90'
Οι παίκτες της Super League με τις περισσότερες ενέργειες στην περιοχή ανά 90′

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωαννίδης που άλλοι τον χαρακτήρισαν νέο… Ολιζαντέμπε για το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα στις καθυστερήσεις και έφεραν στο μυαλό τους τον Πολωνό στράικερ και το τέρμα του το 2004 και άλλοι… Αϊτόρ για τον τρόπο που πανηγύρισε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει και έχει βάλει το στίγμα του στη φετινή χρονιά πρωταθλητισμού που κάνει ο Παναθηναϊκός.