Μεγάλες μάχες για τον τίτλο στο φινάλε όσο αφορά τους πιθανούς αντιπάλους των Ορέστη Ορεστιάδας, Ν. Σιδηροχωρίου και… Πετεινού στα μπαράζ ανόδου!

Τους αντιπάλους τους από την Aνατολική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική περιμένουν να μάθουν οι Ορέστης Ορεστιάδας από τον Έβρο, η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου στην Ροδόπη και πιθανότατα ο Άρης Πετεινού από την Ξάνθη.

Ηδη ο Ορεστης Ορεστιάδας και η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου πανηγύρισαν τον τίτλο και μαθηματικά, ενώ ο Άρης Πετεινού πιθανότατα θα το κάνει την Τετάρτη έχοντας το πλεονέκτημα τριών βαθμών έχοντας και την ισοβαθμία, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα από τον καταπληκτικό Απόλλωνα Ξάνθης του Χρήστου Μαλαδένη.

Όπως και πέρυσι ο τίτλος του πρωταθλητή δεν σημαίνει και αυτόματη άνοδο στην Γ’ Εθνική όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχουν επιστρέψει τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ. Αναμένονται συναρπαστικά μπαράζ ανάμεσα στους τρεις πρωταθλητές των ΕΠΣ της Θράκης που θα αγωνιστούν με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών αλλά και της Μακεδονίας (δηλαδή της Θεσσαλονίκης), ώστε οι τρεις εκ των επτά να ανέβουν στην Γ’ Εθνική μέσω μπαράζ που θα γίνουν μέσα Μαίου.

Ο όμιλος Θεσσαλονίκης- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει 7 πρωταθλητές και θα γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα όπου η κάθε πρωταθλήτρια ομάδα θα δώσει 6 αγώνες – τρεις στην έδρα της και τρεις εκτός έδρας μετά από κλήρωση, η οποία θα αναδείξει και την σειρά των αγώνων. Οπως έχει καθιερώσει το ThrakiSportS από πέρυσι, θα ρίξουμε μια ματιά τι συμβαίνει στους άλλους νομούς από τους οποίους θα προκύψουν οι αντίπαλοι των τριών ομάδων τις Θράκης, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουμε τον Μάιο.

Στην Δράμα όπου περιμένει να μάθει αντίπαλο κυρίως ο Ορέστης Ορεστιάδας αφού εκεί θα ταξιδέψει στην πρεμιέρα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, στην κορυφή η μάχη καλά κρατεί με κερδισμένη της αγωνιστικής την Δόξα Βώλακα που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με το ευρύ σκορ 5-1 τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου και οδεύει για το πρώτο της πρωτάθλημα Δράμας. Ιδίως μετά την νέα απώλεια βαθμών της Προσοτσάνης που έμεινε στο 0-0 με τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου και ξέφυγε για πρώτη φορά φέτος στο +3 παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα στην μάχη του τίτλου! Σπουδαίο διπλό και για τον τρίτο Ορφέα Χωριστής που έφυγε με την νίκη απέναντι στην Α.Ε. Καλαμπακίου και πλέον έχει μπει για τα καλά στην υπόθεση τίτλος αφού την ερχόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Δόξα Βώλακα και σε περίπτωση νίκης πλησιάζει την κορυφή στον έναν βαθμό, ενω την τελευταία έχουμε το Προσοτσάνη-Βώλακας.

Στην ΕΠΣ Καβάλας τον πρωταθλητή της οποίας θα φιλοξενήσει στην πρεμιέρα η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου μια αγωνιστική πριν το φινάλε μονο τα τυπικά απομένουν πλέον για τον Ορφέα Ελευθερούπολης για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Στην προτελευταία αγωνιστική κέρδισε 3-1 στο Ακροβούνι τον τοπικό Ατρόμητο και πλέον τίποτα δεν τον χωρίζει από το να κόψει πρώτος το νήμα, στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ποταμιά στην Ελευθερούπολη, αφού ο Άρης αυτοκτόνησε στις Πηγές, έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ Καβάλας και πλέον έμειναν πίσω από την κορυφή κατά 3 βαθμούς!

Στις Σέρρες στους πρώτους αγώνες των ημιτελικών των πλέι οφ ανόδου που γίνονται με την μορφή κυπελλου σε διπλές αναμετρήσεις, ο γνωστός από τα περσινά μπαράζ Ηρακλής ενώ Αμμουδιάς νίκησε με 3-1 μέσα στην ΑΕ Χρυσού, ενώ ο Πυθαγόρας Καλών Δένδρων πήρε ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου. Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 30 Απριλίου. Στην πρεμιέρα των μπαράζ ο πρωταθλητής Σερρών θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον πρωταθλητής Ξάνθης.

Τέλος στην Θεσσαλονίκη δυο αγωνιστικές απομένουν για την λήξη των πλει οφ με τρεις ομάδες να διεκδικούν το τίτλο. Η Νίκη Ευκαρπίας που νίκησε την Καλλιθέα, η ΑΕ Ευόσμου που νίκησε 1-4 τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και η ιστορική Αναγέννηση Επανομής που ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ιωνικό Διαβατών. Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1 ακόμα)
1. Ορφέας Ελευθερούπολης 67 (65-11)
2. Αρης Πηγών 64 (67-17)

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ-27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3 ακόμα)
1. Δόξα Βόλακα 59 (51-12)
2. Προσοτσάνη 56 (54-18)
3. Ορφέας Χωριστής 55 (41-14)

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ (ΠΛΕΙ ΟΦ- ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ- α’ αγώνες)
Εθνικός Σιδηροκάστρου –  Πυθαγόρας Καλών Δένδρων 2-2
ΑΕ Χρυσού –  Ηρακλής Αμμουδιάς 1-3

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΛΕΙ ΟΦ)- 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2 ακόμα)
1. Νίκη Ευκαρπίας 30 (+9)
2. ΑΕ Ευόσμου 29 (+11)
3. Αναγέννηση Επανομής 29 (+7)
4. Ιωνικός Διαβατών 25
5. Ακρίτες Συκεών 24