38 άτομα ψηφίζουν για το μέλλον του ΑΟΞ – Με πρόεδρο Ψωμά και μέλη ΔΣ Ζαγναφέρη, Δάγκα, Γιαλάογλου και Μπουναρτζή η νέα εποχή

Ολα κι όλα 38 άτομα είναι αυτά που θα κρίνουν την προσεχή Παρασκευή, μέσα από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ, την τύχη της ομάδα της Ξάνθης. Αυτοί θα απαλλάξουν από τις όποιες ευθύνες την πολυτετή διοίκηση Σιδέρη (που παραιτήθηκε την Παρασκευή), αυτοί θα εκλέξουν και το νέο ΔΣ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε αυτούς τους 38 εκλεκτούς περιλαμβάνονται μεν τα ελάχιστα μέλη που υπήρχαν μέχρι και πριν μερικούς μήνες επί εποχής Σιδέρη συμπεριλαμβανομένου του Σιδέρη, όμως πλέον περιλαμβάνονται και ορισμένα από τα 200 άτομα που έσπευσαν με υπεύθυνες δηλώσεις από το φθινόπωρο να ζητήσουν την εγγραφή τους στον σύλλογο. Μεταξύ αυτών και μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλάθλων του ΑΟΞ, συμπεριλαμβανομένων και πολλών γνωστών ονομάτων της κοινωνίας της Ξάνθης από τη νέα γενιά γνωστών οικογενειών.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, για νέος πρόεδρος προορίζεται ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ψωμάς που ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας και φέρει βαρύ όνομα για την ιστορία της Ξάνθης (γιος του πρώην προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων “Δημόκριτος” και του ανθρώπου που πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του ΑΟΞ το 1967). Οι βασικοί του συνεργάτες στη νέα διοίκηση θα είναι ο Παύλος Δάγκας (της γνωστής οικογένειας), ο Γιάννης Ζαγναφέρης (επίσης της γνωστής οικογένειας, ποδοσφαιριστής και γιος του πρώην αντιπεριφερειάρχη), ο Αλεξανδρος Γιαλάογλου (γιος του γνωστού νομικού) και Ηλίας Μουρναρτζής (καθηγητής και δημοσιογράφος – ρεπόρτερ της ομάδας).

Είναι προφανες ότι οι πέντε προαναφερθέντες έχουν ήδη γίνει δεκτοί ως μέλη του ΑΟΞ και έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετα και την πρόφατη τροποποίηση του καταστατικού του Ερασιτέχνη ΑΟΞ που δίνει αυτό το δικαίωμα εντός τετραμήνου για τα νέα μέλη και όχι σε βάθος δωδεκαμήνου, όπως προβλεπόταν παλαιότερα. Εφόσον συμφωνήσουν 20 απο τα 38 αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένα μελη του ΑΟΞ (50%+1) η νέα εποχή θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή και θα είναι το ξεκίνημα ενός υπερμαραθωνίου, αφού υπάρχουν πολλά που πρέπει να τρέξουν για να προλάβει ο σύλλογος να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στα πρωταθλήματα.

2. Οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω : Κωνσταντίνος Ψωμάς για πρόεδρος και σύμβουλοι οι Αλέξανδρος Γιαλάογλου, Ηλίας Μπουναρτζής, Γιάννης Ζαγναφέρης και Παύλος Δάγκας.