Στηρίζει τον Πάμπλο Γκαρσία ο Ρομπέρ: «Γιατί να μην προπονήσει την πρώτη ομάδα; Είναι κρίμα να πάει αλλού!»

Ο πρώην μπακ του Πανθρακικού και του ΠΑΟΚ, Μπερτράν Ρομπέρ, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ενδεχόμενο ο πρώην συμπαίκτης του και νυν προπονητής του ΠΑΟΚ Β’, Πάμπλο Γκαρσία, να αναλάβει την πρώτη ομάδα.

Αναφέρθηκε και στα εναπομείναντα παιχνίδια που έχει να δώσει ο Δικέφαλος στα πλέι οφ και στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία είπε: «Βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ Β’ πηγαίνει καλά και έχει τόσους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν το κίνητρο να ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Μπράβο στον ΠΑΟΚ που χρησιμοποιεί νεαρούς Έλληνες παίκτες. Πιστεύω πως ο Γκαρσία κάνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει αρκετή ποιότητα, μακάρι και οι άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο, γιατί ο ΠΑΟΚ κάνει την καλύτερη δουλειά. Είμαστε τυχεροί που είναι προπονητής ο Πάμπλο στην Β ομάδα, με το επίπεδο του. 

Είναι καλύτερα να μείνει στον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω τι σκοπό έχει γιατί πέρασε και από την πρώτη ομάδα. Είναι τόσα χρόνια στην ομάδα και θέλει να βρίσκεται εδώ. Αυτό που θα τον έλεγα, είναι να μείνει ακόμη ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ Β’ και μετά να αναλάβει την πρώτη ομάδα. Να τον αφήσουμε όμως περισσότερο χρόνο να μπορεί να δουλέψει και να πάρει τους παίκτες που θέλει. Η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό, δυστυχώς ο Πάμπλο δεν είχε από την αρχή την ομάδα και ο κόσμος θέλει πάντα να είναι πρώτος. Πρέπει να έχει χρόνο να δουλέψει. Είναι κρίμα ο Πάμπλο να πάει αλλού, να γίνει ο καλύτερος προπονητής και εμείς που τον είχαμε μέσα στα χέρια μας να μην τον κρατήσουμε. Αυτή τη στιγμή κάνει πολύ ωραία δουλειά, για ποιο λόγο να μην το κάνει και με την πρώτη ομάδα; Πιστεύω πως μπορεί να το κάνει!».

Για τα εναπομείναντα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και τον τελικό του Κυπέλλου: «Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να δέχεται γκολ τόσο εύκολα. Σε 4 παιχνίδια δεχθήκαμε 7 γκολ. Μπορούμε να πάρουμε την 2η και 3η θέση, αν κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε σωστά και φυσικά το πιο σημαντικό ματς είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Υπάρχουν όμως και τα παιχνίδια των πλέι οφ και πρέπει να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Η ΑΕΚ μπορεί να χάσει βαθμούς σε κάποια ματς, πιστεύω πάλι μπορούμε να χτυπήσουμε την πρώτη δυάδα. Έχουμε ποιότητα στην επιθετική γραμμή, θα βάλουμε το γκολ. Όμως όλη η ομάδα πρέπει να βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι, να προσέχουν οι ποδοσφαιριστές να προετοιμαστούμε σωστά για τον τελικό. Είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα έχει καλή ψυχολογία στον τελικό και θα έχουμε μια καλή σεζόν στο τέλος.»

Για την παραμονή του στην Ελλάδα και την Κομοτηνή: «Από την αρχή δεν είχα σκοπό να μείνω, όμως μετά ο κόσμος με αγκάλιασε και νιώθω σαν το σπίτι μου. Όταν ο κόσμος και η οικογένεια σου είναι κοντά, τότε νιώθεις παντού ότι είσαι στο σπίτι σου, αυτό είναι το πιο σημαντικό».