Γ’ Εθνική: Πήρε νέο ντέρμπι ο ψυχωμένος Άρης Αβάτου αλλά ακόμα κινδυνεύει… «τελειώνοντας» ωστόσο μετά τον Βύρωνα και τον Ορφέα Ξάνθης

Την νίκη που ήθελε απαραίτητα πήρε ο Άρης Αβάτου στο γήπεδο του ΑΟΞ επί του Ορφέα Ξάνθης αποτέλεσμα που οριστικοποίησε τον μαθηματικό υποβιβασμό των γηπεδούχων μετά από μια συνεχή παρουσία στην Γ’ Εθνική από το 2016.

Ο Άρης Αβάτου έτσι στο 11ο ντέρμπι των δυο ομάδων της Ξάνθης στην κατηγορία πήρε την έκτη του νίκη, την δεύτερη εκτός έδρας και την τέταρτη με το ίδιο σκορ 1-0, δείχνοντας πως τα νέα παιδιά της ομάδας παρά την απειρία τους έχουν τσαγανό και την ωριμότητα να ανταπεξέρθουν σε ένα ακόμα τελικό και να κάνουν το 3/3 στο φινάλε του πρωταθλήματος, με τον επόμενα αγώνα με τον Πανδραμαικό να είναι ο τελικός των τελικών, αφού όποιος χάσει χάθηκε…

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κακό γήπεδο με συνεχή βροχή που δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 παικτών με αποτέλεσμα να μην έχουμε μεγάλη φάση μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τον Ορφέα καλύτερο ωστόσο να απειλεί στο 41΄όταν από συρτή σέντρα σουτ του Ιωαννίδη η μπάλα δεν βρήκε κανένα έφτασε πλάγια στο Κατρανίτσα που σούταρε από πλεονεκτική συρτά και όχι ψηλά με τον Θεοδοσιάδη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Άβατο μπήκε δυνατότερα ξέροντας πως κερδίζουν Νέστος και κυρίως ο Θερμαικός ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ έχοντας ένα σουτ του Αναγνωστόπουλου στο 47′ και του Μουξιού στο 50′, με τον Ορφέα να απειλεί με την σειρά του στο 54′ με δυνατό σουτ του Μελισσόπουλου που ανάγκασε τον 20χρονο Δραμινό πορτιέρε σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 70′ ενα φαουλ του Τσαπαρη βρήκε στο τείχος και στο 74′ έγινε το 0-1 όταν σε σέντρα του Ψεμματά σε αντεπίθεση βρήκε τον Γκαρνέτα που από κοντά άνοιξε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το σκορ. Ο Ορφέας προσπάθησε για την ισοφάριση αλλα την μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Μουξιός στις καθυστερήσεις αλλά το δυνατό σουτ του έδιωξε εντυπωσιακά ο Γεωργιάδης. Αποβλήθηκε από τον πάγκο του Ορφέα ο Νίκος Μελισσόπουλος για διαμαρτυρία (φώτο αρχείου).

Το Αβατο με την 12η φετινή του νίκη έφτασε τους 38 βαθμούς, αλλά όπως είχε πει ο προπονητής του Κώστας Μπεδρελής μετά το ματς με τον Βύρωνα ακόμα και οι 40 βαθμοί ίσως δεν φτάσουν έαν ο Θερμαικός συνεχίζει να επικρατεί στα παιχνίδια. Πλέον ο αγώνας με τον Πανδραμαικό στην Φελώνη την Κυριακή πιθανότατα θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα υποβιβαστεί. Από την άλλη ο Ορφέας έμεινε στους 30 βαθμούς και μόνο εαν γίνει κάποια αναδιάρθρωση όπως φημολογείται θα έχει ελπίδες παραμονής, με το παιχνίδι στην Δράμα με την Δόξα την Κυριακή να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Πλέον το κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος του Ορφέα με την ομάδα του Χατζημεστή να συναντήσει το Άβατο στα προημιτελικά στις 3 Μαίου.

Οι διαιτητές της αναμέτρησής ήταν από την Θεσσαλονίκη οι Τζίκας, Αλμπάντης και Τυριακίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Καλαϊτζόπουλος, Κατρανίτσας, Χακή Τζαμπάζ, Παπαδόπουλος Λ. Παπαπαστεφάνου, Τορομανίδης, Ιωαννίδης, Πασχαλάκης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος (78′ Κουτσός)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Θεοδοσιάδης, Παπαχρήστου (64′ Κοντογιαννίδης), Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Χασάνογλου, Γκαρνέτας (93′ Ερτουρούλ), Αναγνωστόπουλος, Τσάπαρης, Βασιλάκης (16′ Ψεμματάς), Μουξιός