Υπάρχει ελπίδα «Ανάστασης» για τον ΑΟΞ εντός του 2023; Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες…

Χριστός Ανέστη! Το ερώτημα είναι αν μπορεί να «αναστηθεί» με κάποιον χρόνο ο ΑΟΞ, που την σεζόν 2022-2023 εξαφανίστηκε μονοκονδυλιά από τον ποδοσφαιρικό χάρτη για πρώτη φορά από το 1967, οπότε και ιδρύθηκε.

Πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθη (γιατί ήταν ΠΑΕ) μετείχε στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, την Super League 2. Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, για τα οποία προειδοποιούσε έγκαιρα από τις αρχές της χρονιάς το ThrakiSportS αλλά λοιδορούνταν από δήθεν φίλους του ΑΟΞ και κατηγορούνταν τάχα μου ότι ήθελε το κακό του, η ομάδα ξεδηλώθηκε από την SL2 και δεν δηλώθηκε πουθενά. Ούτε στην Γ’ Εθνική ούτε στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης, με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να μην υπάρχει.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει προοπτική να υπάρξει εντός του 2023. Τα πράγματα φαίνονται δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα. Ωστόσο για να υπάρξει ΑΟΞ πρέπει να κινηθούν μια σειρά από διαδικασίες και αυτέ δεν μπορουν να γινουν τον… Δεεκέμβριο αλλά άμεσα, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον ο σύλλογος να (επαν)εκκινήσει από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες του Τοπικού τη νέα σεζόν. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι γίνονται πολλά, αλλά σε κάθε περίπτωση η ώρα της «Ανάστασης» ή της νέας «Σταύρωσης» δεν θα αργήσει.

Όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι οι όποιες εξελίξεις με τον Ερασιτέχνη ΑΟΞ που τελούσε εν υπνώσει για χρόνια αλλά δείχνει επιτέλους να ξυπνά, οφείλουν να τρέξουν εντός του μήνα. Μετά θα δυσκολέψει πολύ να προλάβει όποιος θελήσει τα νομικά ζητήματα και τις προθεσμίες για να υπάρξει έστω παρουσία του ΑΟΞ τη νέα σεζόν, έστω και σε παιδικό πρωτάθλημα.

Τα όποια προ μηνών σενάρια περί συγχώνευσης με Ορφέα που ανακοίνωσε ότι θα μετονομαστεί σε ΓΣ Ξάνθη αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, δείχνουν να μην περπατούν αλλά και πρακτικά να μην έχουν νόημα μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ομάδας, ενώ έχει προαναγγελθεί και μια συνάντηση Παλαιμάχων για την προσεχή Παρασκευή.

Ο ΑΟΞ έχει ένδοξο παρελθόν και αυτό δεν το αμφισβητεί κανεις. Δεν έχει όμως παρόν και ο φόβος όλων είναι ότι αν δεν τρέξει κάτι άμεσα, θα κινδυνεύσει να υποθηκευθεί και το μέλλον του. Όχι μόνο το άμεσο και βραχύ, αλλά και το μακροχρόνιο, καθώς αν στραβώσει το πράγμα και χαθεί και δεύτερη σεζόν, τότε η όποια προσπάθεια αναγέννησης από τις στάχτες θα είναι ακόμα πιο δύσκολη να τελεσφορήσει.