Super League: Τρίποντο «γλέντι» κορυφής στο κλάσικο για Παναθηναϊκό και Ιωαννίδη στη Λεωφόρο

Με 2-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων» που έκλεισε την 4η αγωνιστική των play offs του πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και με συνολικά καλή εικόνα κέρδισαν τον Ολυμπιακό και παρέμειναν στην 1η θέση μαζί με την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Σπόραρ στο 28ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του Παπασταθόπουλου και διπλασίασαν τα τέρματά τους με το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο 35ο μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπερνάρ.

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε και πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν ήταν «αρκετές» για να νικήσουν τον Μπρινιόλι. Σημαντικότερες εξ’ αυτών ένα τακουνάκι του Μπίελ στο 49′ και μια κεφαλιά του Φορτούνη στο 78′ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ιταλό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στο 69ο λεπτό ο Φώτης Ιωαννίδης αντικατέστησε τον σκόρερ του πρώτου γκολ, Σπόραρ, που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και η μάχη για το ποιος θα είναι βασικός ακόμα συνεχίζεται.