Super League: Σπουδαία «διπλά» για Λεβαδειακό και Ιωνικό, επέστρεψε μετά από δύο μήνες ο Ξενιτίδης – Όλα τα αποτελέσματα

Για την 3η αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος οι «ουραγοί» Λεβαδειακός και Ιωνικός πήραν νίκες που τους δίνουν μια βαθμολογική «ανάσα» κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. Από την άλλη η Λαμία μετά από δύο νίκες δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι στην Κρήτη, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα που παλεύει και αυτός για την σωτηρία ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα:

Σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε μέσα στο Περιστέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 7ο μόλις λεπτό με τον Αγκιμπού Καμαρά να σκοράρει, ισοφάρισαν 20 λεπτά αργότερα με τον Γιώργο Παμλίδη, με το 1-1 να μένει ως το τέλος σε μια αναμέτρηση στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς. Και δεν το κατάφεραν λόγω του Τσιντώτα, αλλά και των δοκαριών. Δοκάρια που στο γήπεδο αυτό έχουν γίνει γνωστά και σήμερα ήταν «σύμμαχος» της ομάδας των Ιωαννίνων, καθώς δύο φορές σταμάτησαν την μπάλα πριν αυτή πάει στα δίχτυα.

ΟΦΗ – Λαμία:

Στην Κρήτη ο ΟΦΗ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 στο 21ο λεπτό με γκολ του Μαρτίνεθ, όχι απλά γύρισε τον αγώνα με τη Λαμία αλλά πέτυχε και μία εμφατική νίκη με 4-1. Οι Κρητικοί ανέτρεψαν το σκορ με γκολ του Ντίκο στο 42′ και του Μεγιάδο στο 45′ ενώ ο Τοράλ «έσβησε» τα όνειρα των παικτών του Λεωνίδα Βόκολου για κάτι παραπάνω με δυο δικά του τέρματα στο 78′ και στο 82′. Δύσκολο απόγευμα για τον πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ξάνθης, Θανάση Γκαραβέλη με το θρίλερ της παραμονής καλά να κρατεί.

Παναιτωλικός – Ιωνικός:

Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε ο Ιωνικός στο Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σεμπά στο 27ο λεπτό και έτσι βγήκε, έστω και οριακά, από την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» συνεχίζουν να παραπαίουν και μετά τα τελευταία αποτελέσματα άρχισαν να μπλέκουν. Ο Ξανθιώτης, Γιώργος Ξενιτίδης πέρασε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό και αγωνίστηκε ξανά μετά από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στις 5 Φεβρουαρίου.

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός:

Ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα play out καθώς επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονή. Για τους Βοιωτούς που ήταν βασικός και αρχηγός ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού Αλφρέδο Μεχία, το γκολ πέτυχε ο Γιαννιώτας στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Για τους Αρκάδες βασικός ήταν ο πρώην μέσος του Πανθρακικού Χούαν Μουνάφο.

Στο τέλος της αναμέτρησης ο Άκης Μάντζιος σχολίασε την ήττα της ομάδας του λέγοντας: «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη που κάποια ήταν εύκολα, στο δεύτερο μέρος είχαμε τον έλεγχο χωρίς όμως να σκοράρουμε, αρκετά κακό αποτέλεσμα, παρότι βαθμολογικά δεν κινδυνεύουμε πρέπει να νικάμε, πρέπει να δούμε κάποια πράγματα και να τα διορθώσουμε».

Έτσι το «θρίλερ» συνεχίζεται ως προς το ποιες ομάδες θα χαιρετήσουν τη μεγάλη κατηγορία και ποιες θα βρίσκονται και την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια».

Η βαθμολογία μετά την 3η αγωνιστική:

  1. Ατρόμητος 34
  2. ΟΦΗ 33
  3. Παναιτωλικός 29
  4. Αστέρας Τρίπολης 28
  5. ΠΑΣ Γιάννινα 24
  6. Ιωνικός 24
  7. Λαμία 23
  8. Λεβαδειακός 22