Γ’ Εθνική: Ήττα μισός υποβιβασμός για τον Ορφέα Ξάνθης από την Μηχανιώνα και πλέον ελπίζει σε ένα ακόμα θαύμα για την παραμονή

Το κάστρο του Ορφέα Ξάνθης το γήπεδο του ΑΟΞ «έπεσε» μετά από 4 μήνες στον 10 αγώνα κόντρα στον δυνατό Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας και η ήττα αυτή με 1-2 και ανατροπή ίσως κοστίσει στους Ξανθιωτες την όγδοη διαδοχική συμμετοχή στην Γ΄Εθνική.

Και αυτό γιατί ο Ορφέας έχει μόλις τρια παιχνίδια να δώσει έναντι των αντιπάλων του που έχουν τέσσερα, με τη ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστη να ψάχνει μια ακόμη χρονιά ένα θαύμα και 7-9 βαθμούς στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πάντως ο Ορφέας αν και κάθε χρόνο θεωρείτε ξεγραμμένος πάντοτε κάνει ένα μικρό θαύμα, όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος πρόπερσι και δυο σωτηρίες στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Ορφέας έκανε το 1-0 στο 26′ με πεναλτι του Τορομανίδη (όγδοο φετινό τέρμα) που κέρδισε ο Κουκουρίγκος, με τους «ψαράδες» να ισοφαρίζουν σε ένα καίριο τάιμινγκ, στο 44΄όταν ο Αλτιντζής με ατομική ενέργεια και πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Το τελικό και… ανατρεπτικό 1-2 για την ομάδα της Μηχανιώνας διαμόρφωσε ο αρχηγός Χρήστος Ξανθόπουλος, με σουτ στο 85΄ με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να φτάνει τα 9 γκολ.

Ο Ορφέας με 30 βαθμούς έμεινε 12ος κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και ελπίζει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την απογοητευμένη μετά την γκέλα με τον Βύρωνα Καβάλα, αφού έχει ρεπό στην χειρότερη στιγμή την τελευταία αγωνιστική. Ο τρίτος Ποσειδώνας με 56 βαθμούς την Μεγάλη Τετάρτη φιλοξενεί τον Πανδραμαϊκό (φωτο xanthi-sport).

Διαιτητές οι Χορόζογλου, Παστιάδης (Δράμας) και Παπαδόπουλος (Σερρών).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος,Κουτσός, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Νεντίδης): Κυριακίδης, Παστράς, Δεληζάνος, Λαγόντζος, Καλλίδης, Τεμερτζόγλου, Προύντζης (71′ Πάγκος), Αλτιτζής (91′ Κωστίκος), Ξιφιλίνος (62′ Μυλόπουλος), Ξανθόπουλος , Γκέσιος (91′ Τσακιρίδης)