Super League: Πέρασε και από τον Βόλο η ΑΕΚ με βασικό τον Μάνταλο μετά την εξαιρετική εμφάνιση στην Τούμπα

Το «καθήκον» της έκανε η ΑΕΚ η οποία πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο νικώντας με 0-1 και πλέον είναι μόνη πρώτη και στο +3 από τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή με τον Άρη. Ο Πέτρος Μάνταλος εξαργύρωσε την καλή εμφάνιση στην Τούμπα και επιλέχθηκε από τον Ματίας Αλμέιδα για την βασική ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο 9ο λεπτό. Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα και ο Αραούχο μοίρασε στον Γκαρσία. Αυτός έστρωσε στον Πινέδα, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της «Ένωσης».

Στο υπόλοιπο του 1ου ημιχρόνου, η ΑΕΚ εξακολούθησε να πιέζει τον Βόλο και να έχει την μπάλα στα πόδια της, όμως η ομάδα της Μαγνησίας ανταποκρίθηκε αμυντικά. Επιθετικά δεν έχει απειλήσει καθόλου τον Αθανασιάδη που είναι θεατής μέχρι στιγμής.

Ο Κώστας Μπράτζος προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 40′ ο Πιρές αντικατέστησε τον Οτζέκοβιτς, ενώ στην ανάπαυλα ο Τάχατος έδωσε την θέση του στον Μπαριέντος.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί με τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Λούνα προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Κλέιμαν αλλά έκανε λάθος. Ο Γκαρσία τσίμπησε την μπάλα και πρόλαβε τον Ισραηλινό κίπερ, αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ στο 69′.

Νωρίτερα, ο Ντέλετιτς κέρδισε την μπάλα από λάθος του Τζαβέλλα επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε σταθερά. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γαλανόπουλου στις καθυστερήσεις όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και έτσι η «Ένωση» πήρε τους 3 βαθμούς που την φέρνουν μόνη πρώτη με 66 βαθμούς. Ο Βόλος από την άλλη παρέμεινε στους 40.