Elite League: Διαζύγιο με Ζαφειρούδη ο Αίας Ευόσμου – Ανέλαβε ο Θρακιώτης Γιάννης Λίβανος

Η ήττα του Αίαντα Ευόσμου από τον Πανερυθραϊκό ήταν το κύκνειο άσμα του Γιώργου Ζαφειρούδη από τον πάγκο της ομάδας, ο οποίος αποχώρησε από τους Θεσσαλονικείς έπειτα από 2,5 μήνες παρουσίας και τέσσερις νίκες σε δεκατέσσερα παιχνίδια.

Ο Αίας Ευόσμου βρήκε τον αντικαταστάτη του άλλοτε τεχνικού της Ξάνθης Γιώργου Ζαφειρούδη στο πρόσωπο του Θρακιώτη Γιάννη Λίβανου, ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν ως βοηθός στον Ιωνικό Νίκαιας, ενώ σε κάποιο διάστημα ήταν και πρώτος προπονητής του.

Η τελευταία σεζόν που προπόνησε ομάδα της Elite League ήταν την σεζόν 2018-19, ενώ την επόμενη χρονιά ανέλαβε τα ηνία του Πανιωνίου στην Basket League. Παράλληλα ο 40χρονος τεχνικός έχει αγωνιστεί σε ομάδες του εξωτερικού και της Κύπρου, αλλά και σε γυναικείους συλλόγους.

Η ανακοίνωση, αναφέρει: «Η διοίκηση του Α.Π.Σ. ΑΙΑΝΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Λίβανο.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του αποτελεί ο Ιωνικός Νίκαιας, τον οποίο καθοδηγούσε για ένα χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της φετινής Basket League.

Επίσης, έχει εργαστεί στον Πανιώνιο Γ.Σ. με τον οποίο συμμετείχε στην Basket League το 2019, στον Ερμή Αγιάς Λάρισας στην Α2 κατηγορία, τους συλλόγους ΕΝΠ και ΑΠΟΠ στην Α1 κατηγορία της Κύπρου, και έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα της Ιορδανίας.

Γεννημένος το 1982, ήταν αθλητής στα τμήματα υποδομής και της ανδρικής ομάδας της ΧΑΝΘ και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις γυναίκες του Πανσερραϊκού σε ηλικία 20 ετών, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και προπονητής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Αίαντα.

Coach καλώς ήρθες στην οικογένεια μας!».