Super League: Την ασίστ της χρονιάς ο Μάνταλος στον Αραούχο και διπλό κορυφής της ΑΕΚ στην Τούμπα

Σπουδαίο διπλό πήρε η «Ένωση» στην Τούμπα και έφτασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας. Πολύ σημαντικός ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος που πέρασε αλλαγή στο 71ο λεπτό και στο 80ο λεπτό έδωσε την ασίστ στον Αραούχο για το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Η «Ένωση» είχε ελαφρώς καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τη φάση του έκτου λεπτού, όπου ακυρώθηκε το γκολ του Άμραμπατ.

Στο 2ο μέρος ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε το παιχνίδι χάνοντας σπουδαία ευκαιρία όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε την πάσα στον Ολιβέιρα, αυτός απέφυγε το μαρκάρισμα του Τζαβέλλα και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Αθανασιάδης λίγο έλειψε να σπρώξει την μπάλα με το χέρι του στην εστία, όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 76ο λεπτό, η ΑΕΚ σκόραρε με τον Γιώργο Τζαβέλλα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, αλλά ακυρώθηκε από τον βοηθό για οφσάιντ με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του.

Στο 80ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Κοτάρσκι έκανε λάθος απομάκρυνση, ο Σιντιμπέ έδωσε με κεφαλιά στον Μάνταλο και αυτός με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Αραούχο. Ο κάπτεν της Ένωσης με πανέμορφο γκολ και τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και όλα ήταν νομότυπα.

Οι παίκτες του τιμωρημένου Λουτσέσκου το.. πάλεψαν στο τέλος όμως δεν κατάφεραν ποτέ να ισοφαρίσουν.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ παίζει στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό ενώ η «Ένωση» παίζει εκτός έδρας με τον Βόλο.