Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε χωριά της Ροδόπης με υπογραφή… Γκαράνη!

Σε νέα εποχή μπαίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε χωριά της Ροδόπης καθώς υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Συντήρηση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής» από τον Γιάννη Γκαράνη και τον ανάδοχο Δημήτρη Παπαδήμο, παρουσία του αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου.

Συγκεκριμένα στους οικισμούς Νέο Σιδηροχώρι, Κάλχα, Υφαντές, Αγίους Θεοδώρους και Θρυλόριο θα πραγματοποιηθεί συντήρηση των ποδοσφαιρικών γηπέδων με στόχο τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων χώρων άθλησης καθώς επίσης την ενεργειακή αναβάθμισή τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία της κάθε αθλητικής εγκατάστασης.

O προϋπολογισμός του έργου είναι 786.000 ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι 12 μήνες από την υπογραφή. Η εργολαβία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι το δεύτερο υποέργο από το συνολικό «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (υπαίθριων και Κλειστού Γυμναστηρίου) του Δήμου Κομοτηνής», συνολικού προϋπολογισμού 1.711.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Γκαράνης δήλωσε:

«Η σταδιακή βελτίωση των αγωνιστικών χώρων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής θα δώσει κίνητρα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αθλητές και οι διοικήσεις των ομάδων μαζί με τους φιλάθλους, ταυτόχρονα όμως θα εξοικονομήσει ενεργειακούς πόρους, με τη χρήση προβολέων LED. Ο δρόμος για καλύτερες και ασφαλέστερες υποδομές στους οικισμούς είναι μακρύς γιατί τα χωριά είναι πολλά και οι πόροι περιορισμένοι, αλλά με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούμε ένα πολύ σημαντικό βήμα».