Αναβολή τριμήνου από το Πρωτοδικείο Ροδόπης στην υπόθεση ανακοπής του αθλητικού συλλόγου Φενερμπαχτσέ Δυτική Θράκη

Δεν εκδικάστηκε την Τετάρτη η υπόθεση της ανακοπής του συλλόγου Φενερμπαχτσε Δυτική Θράκη, ενός αθλητικού σωματείου που αναγνωρίστηκε με αυτό το όνομα από το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής αλλά έχει υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για την ανατροπή της σχετικής απόφασης.

Οι άνθρωποι του συλλόγου υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλά για έναν σύλλογο φιλάθλων – οπαδών της τουρκικής ομάδας που δεν παραβιάζει σε καμία περίπτωση με το καταστατικό του τα όσα προβλέπουν οι ελληνικοί νόμοι, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις καθώς εκτιμάται ότι ο σύλλογος αυτός θα αποτελέσει όχημα για να δηλωθεί συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης,, κυρίως όμως υπάρχουν έντονε αντιδράσεις σε σχέση με την επωνυμία “Δυτική Θράκη” για την οποία έχει εκφράσει επιφυλάξεις μέχρι και η πρώην πρόεδρος του Αρειου Παγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την χρηση του γεωγραφικού όρου “Δυτική Θράκη” που χρησιμοποιείται κυρίως από την τουρκική διπλωματία για τον προσδιορισμό του ελληνικού γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης, που για την ελληνική έννομη τάξη είναι μία και ενιαία αλλά από την τουρκική προπαγάνδα χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή με τον όρο “Ανατολική Θράκη”, ανατολικά του ποταμού Έβρου δηλαδή, που είναι σήμερα τουρκικό έδαφος.

Στην έγκριση του καταστατικού του σωματείου Φενερμπαχτσέ Δυτική Θράκη αντέδρασε έντονα το σωματείο Πόντος Θρυλορίου και ο πρόεδρος του Μιχάλης Κακουλίδης, που είχε προ ετών πρωταγωνιστήσει και στην περίφημη υπόθεση με την εμφάνιση της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης με το σύνθημα “Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ” την φανέλα της, σε σχέση με την Ποντιακή Γενοκτονία. Από τον Κακουλίδη έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης ότι δόθηκε αναβολή για 14/6/2023 στην υπόθεση της ανακοπής του συλλόγου Φενερμπαχτσε Δυτική Θράκη.

«Συσσωμος ο δήθεν σύλλογος με 14 δικηγόρους και πλήθος κόσμου για συμπαράσταση… Εμείς συνεχίζουμε μόνοι αλλά με ψυχή», ανέφερε ο Κακουλίδης, που δημοσιοποίησε και την ακόλουθη φωτογραφία μέσα από την δικαστική αίθουσα του Πρωτοδικείου Ροδόπης.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και εσωτερικός χώρος