Super League: «Έκοβε και έραβε» ο Μάνταλος στο άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από την Κρήτη

Σε μια έδρα που πολλοί στραβοπατούν, η ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές στην 11αδα και βασικό τον Πέτρο Μάνταλο πέρασε από το «Γεντί Κουλέ» κερδίζοντας 0-3 τον ΟΦΗ ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ με τις απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Σιμάνσκι και με τον Τσούμπερ σε θέση φορ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στον ΟΦΗ και «πάτησε» ξανά την κορυφή της βαθμολογίας.

Για να ανοίξει το σκορ όμως χρειάστηκε να συμβάλλει ένας αντίπαλος. Ο Μάνταλος έδωσε ωραία πάσα στον Άμραμπατ αυτός έκανε την σέντρα η οποία άλλαξε πορεία λόγω κόντρας στον Πασαλίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Μανδά για το 0-1 της ΑΕΚ στο 43ο λεπτό.

Μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49′ ο Άμραμπατ σκόραρε μετά από αδράνεια της άμυνας του ΟΦΗ οι οποίοι νομίζοντας πως ο διαιτητής θα σφυρίξει σαν να… σταμάτησαν να παίζουν και ο Άμραμπατ με ωραίο σουτ έδωσε στην «Ένωση» αέρα δύο τερμάτων.

Στο 62ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος κάνει άλλη μια εξαιρετική ενέργεια, «κουβαλάει» την μπάλα για αρκετά μέτρα και στον σωστό χρόνο πασάρει στον Γκατσίνοβιτς ο οποίος δεν έχει πρόβλημα και γράφει το τελικό 0-3.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με τη νίκη αυτή βρίσκεται στην κορυφή με 56 βαθμούς. Μεσοβδόμαδα θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση και θα «κλείσει» την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό στην «Αγιά Σοφία» την επόμενη Κυριακή.

Οι «Κρητικοί» παρέμειναν στους 26 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Λεβαδειακό που «καίγεται» για βαθμούς.

Τα highlights του αγώνα: