Challenge Cup: Με 5 πόντους Κουμεντάκη άλμα ευρωπαϊκού τίτλου του Ολυμπιακού! 3-0 σετ μέσα στο Ισραήλ την Μακάμπι του 8άρη Φόγιερ

Δύο σετ μακριά από τον τρίτο του ευρωπαϊκό τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός των Ραφαήλ Κουμεντάκη και Ανέστη Δαλακούρα, ο οποίος πήρε τεράστια νίκη με 3-0 σετ στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» με φοβερό σερβίς, μπλοκ και σταθερή υποδοχή με μόλις ένα λάθος πήραν τη νίκη στο Ισραήλ και βρίσκονται κοντά στο να γράψουν ιστορία. Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο σετ στον επαναληπτικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 20.00.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ξεκινησε στην βασική εξάδα, κράτησε την υποδοχή του Ολυμπιακού με μόλις ένα λάθος και σημείωσε πέντε πόντους (4/13 επ., 1 μπλοκ, 61% υπ. – 32% άριστες) ενώ ο έτερος Εβρίτης της ομάδας Ανέστης Δαλακούρας έμεινε στον πάγκο. Υπενθυμίζεται ότι στο ρόστερ του Ολυμπιακού ανηκει και ο Δημήτρης Γκαράς, αλλά λόγω τραυματισμού είναι εκτός.

Στερν και Ιντάλγκο ήταν εκείνοι που έκαναν μεγάλη ζημιά από την γραμμή του σερβίς, είχαν μαζί τους 10 άσσους του Ολυμπιακού με 6 και 4 αντίστοιχα, με τον Σλοβένο διαγώνιο να έχει και 4 μπλοκ με 19 συνολικούς πόντους. Ο Κουβανός ακραίος τελείωσε με 16 πόντους, ενώ οπως προαναφέρθηκε ο Κουμεντάκης ήταν αυτός που κράτησε την υποδοχή των ερυθρολεύκων με μόλις ένα λάθος.

Από την πλευρά των Ισραηλινών, που είχαν στις τάξεις τους τον πρώην του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κέβιν Φόγιερ που σημείωσε 8 πόντους, με την στήριξη σχεδόν 3.500 οπαδών τους ακολουθούσαν στο σκορ στα δύο πρώτα σετ μέχρι το 20 αλλά στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοση του και έφτανε αυτός στην κατάκτησή τους. Στο τρίτο σετ οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ και έφτασαν εύκολα στο 14-25.

Οι πόντοι της Μακάμπι Τελ Αβίλ προήλθαν από 1 άσσο, 34 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 10 άσσους, 32 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων. Τα σετ: 0-3 (20-25, 23-25, 14-25) σε 98′. Ο επαναληπτικός σε δέκα μέρες στο ΣΕΦ με την ελληνική ομάδα να κατακτά το τρόπαιο με οποιαδήποτε νίκη της, ακόμα και με ήττα εφόσον σημειώσει δύο σετ, ενώ ακόμα και αν χάσει με 3-0 ή 3-1, θα παιχτεί χρυσό σετ, οπότε συνοπτικά ο Ολυμπιακός θα πρέπει απλά να κερδίσει τουλάχιστον δυο σετ ή στην χειρότερη, ακόμα και αν χάσει, να κερδίσει το τελευταίο στους 15 πόντους για να κερδίσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.