Γ’ Εθνική: Με χατ τρικ του Θανάση Παπάζογλου ο Θερμαϊκός επικράτησε άνετα του ελλιπή Ορφέα Ξάνθης

Την πρώτη εντός έδρας νίκη της σεζόν με σκορ 4-1 πανηγύρισε ο Θερμαϊκός επί του Ορφέα Ξάνθης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν είχε στη διάθεσή του τους Κατρανίτσα και Αμανατίδη που δεν ήταν στην αποστολή, καθώς και τον Παπαστεφάνου που έμεινε τελευταία στιγμή στην Ξάνθη λόγω ίωσης.

Ο Θερμαϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον άλλοτε σέντερ φορ του ΑΟΞ Θανάση Παπάζογλου, όταν έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Λάλκοβιτς και άνοιξε το σκορ για το 1-0 στο 33ο λεπτό.

Ο Ορφέας είχε την πρώτη του καλή στιγμή λίγο πριν την ανάπαυλα, με το σουτ του Μαυρόπουλου από απόσταση να μπλοκάρει ο γκολκίπερ Σαββίδης, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορφέας βρήκε την απάντηση και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Κουκουρίγκος έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πασχαλάκη για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 58ο λεπτό.

Ο Θερμαϊκός πήρε εκ νέου προβάδισμα λίγα λεπτά μετά και πάλι με κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου μετά από εκτέλεση κόρνερ, κάνοντας το 2-1 στο 64ο λεπτό.

Ο Ορφέας Ξάνθης ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση, με τον Καλαϊτζόπουλο να πιάνει μια ωραία κεφαλιά και τον Σαββίδη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στο 88ο λεπτό ο Παπάζογλου ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι για το 3-1 μετά από μαρκάρισμα του Καλαϊτζόπουλου στο όριο της περιοχής, με τον διαιτητή αρχικά να δείχνει φάουλ εκτός περιοχής αλλά να αλλάζει την απόφασή του μετά από παρέμβαση του επόπτη.

Ο Ορφέας Ξάνθης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 20 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Καμπανιακό. Ο Θερμαϊκός ανέβηκε στους 22 βαθμούς, παραμένοντας και αυτός κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και την επόμενη αγωνιστική παίζει μέσα στον Πανδραμαϊκό.