Super League: Χωρίς γκολ το ντέρμπι των αιωνίων – Βασικός ο Ιωαννίδης για τους «πράσινους»

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού με τους «ερυθρόλευκους» να είναι ανώτεροι αλλά τους «πράσινους» να παίρνουν τελικά έναν πολύτιμο βαθμό ενόψει της συνέχειας.

Αήττητος συνεχίζει να είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από 6 παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει τους «Πειραιώτες» ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν ένας αγώνας που είχε τα πάντα αλλά δεν είχε γκολ. Καλύτερος ο Ολυμπιακός που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ με κύριο εκφραστή αυτών τον Σέρχι Κανός που ήταν πολύ δραστήριος, δημιούργησε πολλές δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα του Παναθηναϊκού όμως ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Ο Φώτης Ιωαννίδης παρότι ξεκίνησε βασικός δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του και αντικαταστάθηκε από τον Σπόραρ στο 61ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε πιο αμυντικό ρόλο έχοντας όμως τις στιγμές του με μεγαλύτερη εξ αυτών ένα σουτ του Σπόραρ στο 79ο λεπτό που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν γκολ με τον Μάριο Βρουσάι στο 89ο λεπτό όμως το γκολ ακυρώθηκε με την βοήθεια του VAR λόγω οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και είχε μια συνομιλία με τον Πορτογάλο διαιτητή μετά την ακύρωση του γκολ και δέχτηκε κίτρινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για τα επόμενα λεπτά.

Μετά την «λευκή» ισοπαλία ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έφτασε τους 55 βαθμούς και ο Ολυμπιακός τους 50 και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική το τριφύλλι υποδέχεται τον Παναιτωλικό στην Λεωφόρο ενώ ο Ολυμπιακός αφού υποδεχτεί την ΑΕΚ την Τετάρτη για την ρεβάνς του κυπέλλου θα παίξει με τον Λεβαδειακό και πάλι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Τα highlights του αγώνα: