Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Πανελλήνια ρεκόρ από Καραλή και Ντρισμπιώτη – Οριακά εκτός βάθρου οι σπρίντερ του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

Μοναδική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου. Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ χειροκρότησαν και έδωσαν ώθηση στους αθλητές και στις αθλήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα γιορτινή ήταν και μια άλλη πλευρά της εξέδρας εκεί όπου υπήρχαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από τον Πειραιά. Μαθητές από σχολεία του Πειραιά είδαν από κοντά τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και ο ΣΕΓΑΣ προκειμένου να τους ευχαριστήσει τους είχε διαπιστεύσει ως VIP θεατές ενώ τους έδωσε και από ένα αναμνηστικό μετάλλιο! 

Στο αγωνιστικό πλαίσιο, η μέρα είχε δυο μεγάλα πανελλήνια ρεκόρ. Δύο 24ωρα από την επιστροφή της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και κατάφερε να πετύχει μία ακόμη σπουδαία επίδοση.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε πρώτη σε 12.18.26 και βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 12.21.43 από τη διοργάνωση του 2022. Η έμπειρη αθλήτρια αποφάσισε χθες το βράδυ να μπει στη διοργάνωση και να δοκιμάσει την κατάσταση της. Από τα πρώτα μέτρα της κούρσα επέλεξε να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα, τον οποίο ανέβασε σταδιακά.

Μια επική νίκη που συνδυάστηκε και από μια εξαιρετική επίδοση σημείωσε επίσης ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ ξεπέρασε τα 5,86 μ. και κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,85 μ., ενώ είναι και ο τρίτος καλύτερος άλτης για φέτος στην Ευρώπη. 

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού ξεσήκωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο ΣΕΦ με μια εντυπωσιακή αγωνιστική εμφάνιση και έδειξε ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο 24χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένα άλματα στα 5,30 μ., 5,40 μ., 5,50 μ. πέρασε τα 5,65 μ. με τη δεύτερη, τα 5,72 μ. με την τρίτη και τα 5,86 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ο αθλητής του Χάρη Καραλή επιχείρησε να ξεπεράσει εκ νέου το ρεκόρ βάζοντας τον πήχη στα 5,92 μ., άλμα που έδειξε ότι δεν είναι μακριά παρότι σήμερα απέτυχε να περάσει δύο φορές. 

Τα 60 μ. Ανδρών και Γυναικών ήταν δίχως αμφιβολία τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Δημήτρης Χρυσάφης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με διαφορά λίγων λεπτών χάρισαν στο σωματείο τους, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, δύο χρυσά μετάλλια.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε σε 7.35 δείχνοντας συνέπεια σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 7.30. Η νεαρή αθλήτρια με τη σημερινή της εμφάνιση φαίνεται πως “κλείδωσε” θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού της Κωνσταντινούπολης μέσω του ράνκινγκ.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 60 μ. κατέκτησε η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.39, όσο έκανε και στον πρωινό προκριματικό, και στην τρίτη θέση ήταν η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) με 7.43.

Οριακά εκτός βάθρου, στην 4η θέση έμεινε η Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Η αθλήτρια του Χρήστου Τσιπουρίδη σημείωσε επίδοση 7.55 και έμεινε για μια θέση εκτός βάθρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελικές σειρές υπήρξε άλλη μια αθλήτρια του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, η Αλεξία Παπαβασιλείου που με 7.77 αναδείχθηκε τρίτη στην δεύτερη σειρά και βάσει επίδοσης κατέλαβε την 11η θέση στην κουρσα της μιας ανασας του φετινου Πανελληνίου Κλειστού.

Στους άνδρες, μετά το νέο ατομικό ρεκόρ στα πρωινά προκριματικά ο Δημήτρης Χρυσαφής συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στον απογευματινό τελικό. Ο αθλητής του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε σε 6.66 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 6.75 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 6.76.

Τέταρτος ήταν ο Παναγιώτης Τρυβιζάς του Παναθηναϊκού με 6.80 και στην 5η θέση ο Βασίλης Παπαμαργαρίτης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, ο οποίος στον τελικό τερμάτισε με επίδοση 6.81.