Τίτο Στοϊνοβιτς: «Πρότυπο ο πατέρας μου Ζόραν… αδιανόητο να κινδυνεύουμε με αυτό το ρόστερ… να σπάσουμε τη γκίνια με την Αλεξανδρούπολη»

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Κομοτηναίος αμυντικός του Θερμαϊκού Χρήστος (Τίτο) Στοϊνοβιτς, που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την πρώην ομάδα του την Αλεξανδρούπολη.

Ο Στοϊνοβιτς μιλώντας στην εκπομπή του Θεόφιλου Ψυχογιου “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” για την ως τώρα πορεία των “πράσινων”, εξέφρασε πίστη και αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια, αν και η ομάδα του δεν έχει αξιοποιήσει την έδρα της και είναι χωρίς νίκη σε 7 αγώνες και απέχει μόνο ένα πόντο από τις θέσεις υποβιβασμού. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του όπως τις διαβάζουμε στο soccerpractor:

Για το αν αποτελεί πρότυπό του ο πατέρας του Ζόραν Στοϊνοβιτς, αν τον βοήθησε καταλυτικά και θεωρείται ο βασικός λόγος που μπήκε στο ποδόσφαιρο: “Είναι ο κυριότερος λόγος που είμαι στο ποδόσφαιρο. Με έχει βοηθήσει πολύ, σε καθημερινή βάση. Και όταν δεν τον είχαν προπονητή. Όλα τα έχω μάθει από αυτόν. Τον έχω πρότυπο και σαν ποδοσφαιριστή και προπονητή και σαν πατέρα εννοείται”.

Για προσωπικές φιλοδοξίες του: “Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ ποδοσφαιρικά. Να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου και του αδερφού μου του μικρού. Γιατί αυτό πραγματικά θέλω και ευελπιστώ σε ένα καλύτερο αύριο”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής στη Θέρμη με την πρωην ομάδα του την Αλεξανδρούπολη, με την οποία υπάρχει διαφορά 12 πόντων στην κατάταξη: “Ήμουν πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο εξάμηνο, είχαμε παίξει και πέρυσι αντίπαλοι, το δεύτερο γύρο. Την είχαμε κερδίσει 4-0 στη Θέρμη. Ήμουν μόνο 6 μήνες εκεί. Ήταν ωραία όμως, ήταν οικογενειακό το κλίμα. Με αγκάλιασε η πόλη και τα παιδιά εκεί και την έχω στην καρδιά μου την Αλεξανδρούπολη. Όσο μεγάλη και να είναι η βαθμολογική απόσταση, η Αλεξανδρούπολη έχει δυνατή ομάδα. Δε την υποτιμάμε καθόλου. Με τον προπονητή και την ομάδα μας έχουμε συζητήσει τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πάμε ξεκάθαρα για τη νίκη και για τίποτα άλλο”.

Για το γεγονός οτι έχουν το 0/7 εντός έδρας σε νίκες (4 ισοπαλίες, 3 ήττες) που τους έχει μόνο στο +1 από τον υποβιβασμό και αν έφταιξε κάτι για τη διαφορά συγκομιδής και τα δυο πρόσωπα, αφού εκτός έχουν 14 από τους 18 πόντους τους (4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες σε 8 εξόδους): “Αυτό το στατιστικό είναι άτυχο πολύ. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολλά ματς στη Θέρμη. Έχουμε ατυχήσει αρκετές φορές, έχει να κάνει με εμάς, να το πάρουμε απόφαση. Πιο ζεστά και να πάρουμε τη νίκη, να σπάσουμε αυτή τη γκίνια μέσα στην έδρα μας. Στην έδρα μας όλες οι ομάδες έρχονται και κάθονται πίσω, παίζουν πιο κλειστά, ίσως μας φοβούνται. Έχουμε πρόβλημα στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Ο τρόπος παιχνιδιού μας στην έδρα μας δε βοηθά και θα κοιτάξουμε να το γυρίσουμε”.

Για το αν τους αγχώνει και προσθέτει πίεση η μικρή απόσταση από τη ζώνη υποβιβασμού και αν έπρεπε να είναι ψηλότερα βάσει ρόστερ, όπου υπάρχουν έμπειρες μονάδες (όπως Παπάζογλου, Παπαστεριανός, Κουρέλλας, Λάλκοβιτς και Δεινόπαπας): “Η ομάδα σε αυτό το σημείο που είναι, με αυτό το ρόστερ που έχουμε, είναι αδιανόητο. Θα κοιτάξουμε από εδώ και πέρα να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας. Με τους έμπειρους παίκτες που έχουμε και τους νέους, που είναι πολύ ταλαντούχοι. Οι έμπειροι μας βοηθούν πάρα πολύ, καθημερινά στην προπόνηση, στον τρόπο παιχνιδιού και σκέψης. Έχουμε κάνει καλή ομάδα, θα κοιτάξουμε να το βγάλουμε και μέσα στο γήπεδο γιατί μόνο αυτό έχει μείνει. Με αποφασιστικότητα, τσαγανό, αυτό έμεινε πλέον. Ευελπιστώ πως με λίγη τύχη όλα θα πάνε καλά”.

Για το ατού των “πράσινων” στην προσπάθεια αντεπίθεσης: “Ομαδικότητα και πειθαρχία. Πάνω απ’ όλα τσαγανό, να το έχουμε μέσα μας”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Θερμαϊκού: “Η συνέχεια είναι αναπόφευκτη, ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Είναι επάνω μας τώρα. Αισιοδοξία. Να μας στηρίζει ο κόσμος, όπως κάνει κάθε φορά στο γήπεδο και όλα θα πάνε καλά”.