Super League: Το δοκάρι «πρόδωσε» τον Φώτη Ιωαννίδη και η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού

Σε ένα ματς για γερά νεύρα η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού που έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις σημαδεύοντας το δοκάρι, μειώνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους από την κορυφή μετά από 17 αγωνιστικές.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να βρει ρυθμό, με το ματς να κυλάει στο πρώτο εικοσάλεπτο στην πλειοψηφία του σε χαμηλό τέμπο, έχοντας και ένα τετράλεπτο καθυστερήσεις σε τραυματισμό του Χατζισαφί. Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να μην υπάρχει καμία αξιόλογη φάση. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της με τους πράσινους όμως να κλείνουν καλά τους χώρους και να περιμένουν να βρουν ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος όμως που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Στο 54′ ο ο Κουρμπέλης προώθησε το παιχνίδι πασάροντας στον Μπεράρντ και ο τελευταίος αποφεύγοντας τον Μουκουντί πλάσαρε έξω από την περιοχή με τον Αθανασιάδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 68′, ο Χατζισαφί έπαιξε γρήγορα για τον Αραούχο αυτός έπαιξε επίσης έξυπνα για τον Πινέδα που τρύπωσε πλάγια στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Τσέριν έχασε το μαρκάρισμα και ο Μεξικανός πλάσαρε τον Μπρινιόλι κάτω από τα πόδια και έβαλε… φωτιά στην OPAP Arena για το 1-0 με το παιχνίδι να διακόπτεται για αρκετά λεπτά προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Στο 98′ μετά από ασυνεννοησία της άμυνας της ΑΕΚ ο Ιωαννίδης από πλάγια θέση πέρασε και τον Αθανασιάδη και πλάσαρε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Φερνάβτες με μια περίτεχη ενέργεια μέσα στην περιοχή έκανε ποδιά στον Τσέριν, ανατράπηκε από τον Σένκεφελντ και κέρδισε πέναλτι.

Ο Μπρινιόλι όμως στο 100′ πλέον του ματς είπε «όχι» στον Λιβάι Γκαρσία κρατώντας τον Παναθηναϊκό ζωντανό! Όμως η ΑΕΚ είχε το καθαρό μυαλό για να διατηρήσει το προβάδισμα στα λεπτά που απέμεναν και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη μαζί με τους οπαδούς της στην κατάμεστη OPAP Arena.