Ο Μάκης Τζάτζος για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης και την κατάσταση στον ΑΟΞ: «Μια κακή σεζόν να μην είναι καταστροφική απ’ όλες τις πλευρές, το ζούμε εμείς στην Ξάνθη»

Ο Μάκης Τζάτζος μίλησε στον Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή «Αθλητικό Express» για το αποψινό ΠΑΟΚ – Άρης, έδωσε τα προγνωστικά του, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά και στους κιτρινόμαυρους τη φανέλα των οποίων φόρεσε στο παρελθόν.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το σημερινό ΠΑΟΚ – Άρης: «Το παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ανοιχτό. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει τον πρώτο λόγο. Δεν βλέπω ξεκάθαρο φαβορί. Το θέμα είναι πως ο Άρης σε πολλά παιχνίδια εκεί που θα έπρεπε να κερδίσει έχασε βαθμούς ή και το αντίθετο. Αγωνιστικά οι ομάδες θα τα δώσουν όλα γιατί είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Το περιμένει όλη η Θεσσαλονίκη».

Για το αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρης που να το… κουβαλάει μαζί του: «Έπαιξα στην ουσία δύο παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ένα ήρθε ισοπαλία (0-0) στο Χαριλάου, αν και ο ΠΑΟΚ έπαιζε από το 10ο λεπτό με 10 παίκτες δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε εκείνη την ημέρα. Στην Τούμπα είχαμε χάσει νομίζω 2-1. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Είναι ντέρμπι που ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει. Εγώ δυστυχώς και φταίω γι’ αυτό, δεν έκανα την καριέρα που θα μπορούσα να κάνω. Θα έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο. Ήταν και οι συνθήκες στον Άρη. Είχαμε διοικητικά προβλήματα σε κόντρα ο πρόεδρος με τους παίκτες. Έφυγα τον Δεκέμβριο. Φταίω κι εγώ. Θα μπορούσα να προσπαθήσω περισσότερο. Την πρώτη χρονιά είχαμε πολύ καλούς παίκτες. Ο Κωφίδης, ο Τσιαντάκης, ο Λόντσαρ, ο Μιλόγεβιτς, ο Ιβάν, ο Λεκμπέλο, ο Μαυρογενίδης, ο Καρκαμάνης, ο Κουτσόπουλος, ο Κατεριανάκης. Δηλαδή πολλή καλή ομάδα. Όταν υπάρχουν διοικητικά θέματα, όταν υπάρχουν κόντρες με τους φιλάθλους. Το γήπεδο δίνει μια αύρα. Και όταν η ομάδα πάει καλά και ο κόσμος έχει θετική στάση και να μην είναι καλή η ομάδα παίρνει δύναμη. Εμείς τότε είχαμε φοβερά θέματα. Όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος του Άρη θέλει έναν τίτλο. Μια μεγάλη επιτυχία. Συμβιβάζεται το να βγει στην Ευρώπη αλλά θέλει έναν τίτλο στο να δημιουργήσει νέους φιλάθλους, να απαλύνεις το εγώ του κόσμου, να μην είναι τόσο απαιτητικός. Από την άλλη αν δούμε και τον ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια πήρε και πρωτάθλημα και κύπελλα κι εκεί όταν η ομάδα δεν διεκδικεί τίτλο ξαναέχουν τα ίδια. Η Θεσσαλονίκη είναι πιεστική σε αυτό το κομμάτι. Γιατί θεωρώ κι εγώ τον εαυτό μου μέλος της Θεσσαλονίκης. Σε σχέση με την Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Στο δύσκολο κομμάτι μεγαλώνει το πρόβλημα».

Για το αν μπορεί ο Άρης με τον Καρυπίδη μπορεί να «ξορκίσει» το κομμάτι τίτλου: «Για να μην κρυβόμαστε οι τέσσερις ιδιοκτήτες των υπόλοιπων ομάδων επιχειρηματικά ξέρουμε που είναι. Ο Θόδωρος Καρυπίδης κάνει πολλή μεγάλη προσπάθεια. Έφερε τον Άρη σε πολύ καλό επίπεδο. Το να πάρει ο Άρης ένα κύπελλο θα μπορούσε να το πάρει και πέρσι και πρόπερσι. Αν δεν έχανε το μαγικό ημιτελικό με τον Μπουχαλάκη ή το ματς με την ΑΕΚ. Και με τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να το πάρει στον τελικό. Έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα. Από κει και πέρα θέλει μια μεγαλύτερη σταθερότητα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το ξέρουμε, τα κέντρα αποφάσεων τα ξέρουμε που παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Θέλει και υπομονή από τον κόσμο. Δηλαδή να ζητάς κάτι παραπάνω όταν θα μπορεί να στο δώσει. Να ζητάς κάτι παραπάνω από τον Καρυπίδη, θα πρέπει να είναι κάποιος μεγαλύτερος από τον Καρυπίδη. Ο Άρης στο ποδόσφαιρο έχει ζήσει δύσκολα. Έφτασε σε σημείο να παίζει με τα χωριά. Γι’ αυτό θέλει βήματα σταθερά να μην υπάρχουν ανοίγματα. Μια κακή σεζόν να μην είναι καταστροφική απ’ όλες τις πλευρές. Το ζούμε εμείς στην Ξάνθη. Για 31 χρόνια ήταν η ομάδα στην πρώτη κατηγορία με τον Πανόπουλο και τώρα βλέπουμε τι γίνεται».