Super League: «Χαστούκι» της ΑΕΚ στα Γιάννινα και ήττα από τον ΠΑΣ – Βασικός ο Αθανασιάδης, έλλειπε ο Μάνταλος

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ μέσα στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την κάκιστη ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με τους κιτρινόμαυρους την ίδια στιγμή να εμφανίζουν την γνωστή αναποτελεσματικότητά τους που τους έχει κοστίσει φέτος. Οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ στο 9′ όταν ο Πήλιος προχώρησε από την αριστερή πλευρά με την άμυνα της ΑΕΚ να… πιάνεται στον ύπνο και πάσαρε στον Ριένστρα, ο οποίος μέσα στην περιοχή πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ που ακολούθησε και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 31′. Ο Σόρια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάλαν πήδηξε πιο ψηλά από τον Βίντα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση αύξησε την πίεσή της και πέτυχε το γρήγορο γκολ με τον Αραούχο στο 50′. Οι παίκτες του Αλμέιδα συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Πινέδα μοίρασε ωραία στον αρχηγό της Ένωσης και αυτός με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, είχε τις ευκαιρίες δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έμεινε στους 35 βαθμούς και πηγαίνει στο ντέρμπι κορυφής στην OPAP Arena, ούσα στο -7 από τον Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ έκανε σημαντικό άλμα από τη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας στους 14 βαθμούς.