Γ’ Εθνική: Στον Ορφέα Ξάνθης το σημαντικό τρίποντο του «Ελ Θράκικο» με την Αλεξανδρούπολη

Οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή παρά τις απουσίες βασικών τους «γραναζιών» κατάφεραν και πανηγύρισαν το πολυπόθητο τρίποντο στο «Ελ Θράκικο» με αντίπαλο την Αλεξανδρούπολη, σε ένα ματς που είχε πολύ καλό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Η πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης ανήκε στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αφού μόλις στο 3′ ο Ράλλης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργιάδη. Ο Ορφέας απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τον Μαυρόπουλο να βγάζει πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Ιωαννίδη που πάτησε περιοχή από τα δεξιά, έκανε και το πλασέ, αλλά είδε τον Μπόγλου να αποκρούει σωτήρια και να κρατά το 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 8′ με τον Παπάζογλου να βγάζει ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά στη πλάτη της άμυνας με αποδέκτη τον Τρανόπουλο, ο οποίος κοντρόλαρε και πάτησε περιοχή, αλλά είδε τον Γεωργιάδη να αποκρούει το σουτ του. Στο 29′ ο Ορφέας είχε μια ευκαιρία να σκοράρει, με τον Τορομανίδη να γεμίζει στη περιοχή από ένα στημένο, τον Μαυρόπουλο να παίρνει τη πρώτη κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει στον Κουκουρίγκο, ο οποίος όμως την έστειλε άουτ. Στο 32′ ο Ιωαννίδης έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια και από το ύψος της περιοχής έκανε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπόγλου μπλόκαρε εύκολα.

Στο 34′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου, όταν ο Τορομανίδης έβγαλε μπαλιά στη πλάτη της άμυνας με αποδέκτη τον Ιωαννίδη, ο οποίος πάτησε περιοχή, ανατράπηκε από τον Παπάζογλου και κέρδισε πέναλτι, αλλά και δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό της Αλεξανδρούπολης. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τορομανίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δυστυχώς για τον Ορφέα Ξάνθης, δεν κατάφερε να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα για πολύ, αφού στο 40′ ο Τορομανίδης έκανε ένα απρόσεκτο τάκλιν στον Τσιτσεκίδη, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αυτός από τον ρέφερι και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με έναν παίκτη λιγότερη η καθεμία και το σκορ στο 1-0.

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Αλεξανδρούπολη, αλλά το σουτ του Καρακασίδη από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά μετά ωστόσο, στο 53ο λεπτό και πάλι ο Καρακασίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πανέμορφο πλασέ αυτή τη φορά στο αριστερό παραθυράκι του Γεωργιάδη σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης για το 1-1.

Παρότι μετά την ισοφάριση η Αλεξανδρούπολη ήταν ανώτερη και πατούσε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, ο Ορφέας Ξάνθης πήρε εκ νέου το προβάδισμα, αφού έκλεψε τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, με τον Μαυρομάτη να εκτελεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να σημειώνει το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή για το 2-1.

Στο 72ο λεπτό ο Ευθυμιάδης βρέθηκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή του Ορφέα Ξάνθης, ωστόσο κλείστηκε από δύο αντιπάλους και το πλασέ του έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα η Αλεξανδρούπολη είχε την κατοχή αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γεωργιάδη, με το τελικό 2-1 να μένει μένει το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Ορφέας Ξάνθης ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς σε ισοβαθμία με Μηανιώνα και Δόξα Δράμας και την ερχόμενη Τετάρτη θα παίξει στο Βερούλειο με τον Βύρωνα Καβάλας.

Από την άλλη οι Εβρίτες έμειναν στην 13η θέση με 1 βαθμό και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Πανδραμαϊκό.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Τζαμπάζ, Καλαϊτζόπουλος, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Ιωαννίδης, Τσάκαλος, Κουκουρίγκος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Μπίτσιος-Καρατίδης): Μπόγλου, Τσιτσεκίδης, Παπάζογλου, Παπαγεωργίου, Πουλουκτσής, Μουρατίδης, Ευθυμιάδης, Ράλλης, Τρανόπουλος, Πατσιώρας, Καρακασίδης.