Μουντιάλ 2030: Συνδιοργάνωση από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία προτείνει με επίσημη ανακοίνωση Δήμαρχος της Θράκης!!!

Σε μια περίοδο που το Μουντιάλ είναι στην επικαιρότητα λόγω της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αίσθηση προκαλεί μια ανακοίνωση του Δήμου Ιάσμου σε σχέση με την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η δήμαρχος Οντέρ Μουμίν εμφανίζεται να προτείνει την κοινού διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, τουλάχιστον σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Ιάσμου στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Προφανώς εμπνεύστηκε από τη φετινή διοργάνωση  στο Κατάρ, αλλά και την επερχόμενη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2026 από Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανάρτηση, θα αποσταλεί σχετικώς η εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς και Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες «των φίλων και γειτόνων κρατών» όπως καταλήγει η σχετική ανακοινωση.

Ολα αυτά βέβαια, ενώ οι υποψηφιότητες τρέχουν, φαβορί για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2030 ειναι η Ισπανία και η Πορτογαλία που έχουν προσθέσει στην προτασή τους και την Ουκρανία, ενή η Ελλάδα φέρεται σε συζητήσεις με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για να κατατεθεί από την πλευρά τους πρόταση γισα συδιοργάνωση απο τρεις χωρες των τριών διαφορετικών ηπείρων: Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοινωση του Δήμου Ιάσμου ανέβηκε σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά και βουλγαρικά. Εχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Ιάσμου προτείνει, την από κοινού διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία.
Θα αποσταλεί σχετικώς η εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς και Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες των φίλων και γειτόνων κρατών.

Yassıköy Belediye Başkanı, 2030 Dünya Kupası’nın, Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan’ın ortak organizasyonunda düzenlenmesini önermektedir.
İlgili, detaylı ve açıklamalı öneri, dost ve komşu ülkelerin, yetkili Bakan ve Futbol Federasyonlarına resmi olarak gönderilecektir.

The Mayor of Iasmos proposes Greece to co-host 2030 World Cup with Turkey and Bulgaria.
The detailed and documented proposal will be sent to the competent Ministers and Football Associations of friend and neighboring countries.

Кметът на Ясмос предлагала съвместно организиране на Световното първенство по футбол през 2030 г. от Гърция, Турция и България.
Подробното и документирано предложение ще бъде изпратено на съответните министерства и футболни федерации на съседните приятелски страни.