Μουντιάλ 2022: Στους «16» με ωραία μπάλα η Αργεντινή και μαζί η Πολωνία μετά από θρίλερ – Νέα κατάταξη στο ThrakiSportS Predictor

Η Αργεντινή πήρε την πρόκριση για τους «16» ως πρώτη, μετά το 2-0 με την Πολωνία και πλέον περιμένει στα νοκ άουτ την Αυστραλία. Η Αλμπισελέστε κυριάρχησε και το 2-0 ήταν πολύ φτωχό.

Μαζί με τους Αργεντινούς, μετά από ένα πραγματικό θρίλερ, πέρασε η Πολωνία που είδε τον χάρο με τα μάτια της, καθώς το Μεξικό προηγείτο 2-0 της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το 90+6 και τότε προκρινόταν χάρη στις λιγότερες κάρτες στο Μουντιάλ.

Σε εκείνο το σημείο όμως, η Σαουδική Αραβία βρήκε γκολ, μείωσε σε 1-2 και το ένα λεπτό που απέμενε δεν αρκούσε για το Μεξικό για να φτάσει στο 3-1 και να πάρει το εισιτήριο. Η Πολωνία θα παίξει απέναντι στη Γαλλία στους «16».

Στο ματς της Αργεντινής στο 36′ είχαμε μια από τις πολλές ευκαιρίες για την Αργεντινή, με τον Σέζνι να αποκρούει ακόμη ένα τετ-α-τετ, αυτή τη φορά απέναντι στον Άλβαρεζ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σέζνι βρήκε τον Μέσι στην έξοδό του και ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι μετά τον έλεγχο του VAR.  Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 39′, με τον Σέζνι να πιάνει και δεύτερο πέναλτι στη διοργάνωση, μετά από εκείνο με τη Σαουδική Αραβία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή πήρε αυτό που άξιζε με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν στο 46′ ο Μολίνα έκανε τη σέντρα και ο Μακάλιστερ με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Σέζνι για το 1-0.  Η Αργεντινή είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 68′ ο Αλβάρεζ έκανε το 2-0 με εκπληκτικό σουτ στο παραθυράκι του Σέζνι και τους Πολωνούς τους έλουσε κρύος ιδρώτας γιατί ένα γκολ ακόμη αν δέχονταν ή αν το Μεξικό σκόραρε τρίτο τέρμα, τότε οι Ευρωπαίοι θα έμεναν εκτός συνέχειας. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταλιαφίκο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σέζνι, πέρασε τη μπάλα από πάνω του, όμως οι αμυντικοί της Πολωνίας έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Τελικά η Πολωνία ακολούθησε την Αργεντινή χάρη στο αποτέλεσμα του αλλου αγωνα, όπου το Μεξικό νίκησε με 2-1 τη Σαουδική Αραβία. Μετά από ένα άσφαιρο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ και το έβαλε η ομάδα που το άξιζε, το Μεξικό. Ο Μόντες γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Μαρτίν από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 48′ για το 1-0 του Μεξικού. Όμως οι Μεξικάνοι ήθελαν και άλλα γκολ, για να καταφέρουν να βάλω από κάτω την Πολωνία, που με τα δύο ματς στο 1-0 έβρισκε την Πολωνία στο +1 και το Μεξικό στο -1.  Έτσι στο 52′ ο Τσάβεζ με διαστημική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 και έφερε το Μεξικό στο “0” και να κυνηγάει ένα ακόμη γκολ για να πάρει την πρόκριση. 

Μαθαίνοντας τα νέα από το ματς της Αργεντινής, το Μεξικό πίεσε και για τρίτο γκολ για να πάρει την πρόκριση. Στο 69′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 με τον Μαρτίν, με το Μεξικό να έχει πάρει τα ηνία και τη Σαουδική Αραβία να αμύνεται με νύχια και με δόντια.  Στο 73΄ ο Τσάβεζ εκτέλεσε εκπληκτικά άλλο ένα φάουλ αλλά αυτή τη φορά ο Αλ Οβάις εκτινάχθηκε και απέκρουσε, κρατώντας το 2-0. Στο 76′ ήταν η σειρά του Πινέδα της ΑΕΚ να απειλήσει. Με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε τη γωνία του Αλ Οβάις, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Σαουδικής Αραβίας. 

Το Μεξικό δεν σταματούσε τις επιθέσεις και έβγαινε κατά κύματα προς την εστία της Σαουδικής Αραβίας και στο 81′ κέρδισε φάουλ λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή χωρίς όμως να βγει κάτι καλό.  Στο 87′ έγινε το 3-0, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ του Μεξικού ήταν σε θέση οφσάιντ και το θρίλερ συνεχίστηκε. Στο 90+6′ ο Αλ Νταβσάρι πέτυχε το γκολ για τη Σαουδική Αραβία μειώνοντας σε 1-2 και λυτρώνοντας την… Πολωνία.

Επτά παίκτες του ThrakiSportS Predictor βρηκαν το ακριβές σκορ στο παιχνίδι της Αργεντινής και άλλοι τέσσερις στο ματς του Μεξικου με την Σαουδική Αραβία. Τα δυο αποτελέσματα φερνουν αρκετες ανακαταταξεις και ενω φτασαμε στα 40 ματς στο Μουντιάλ και απομενουν άλλα οκτώ παιχνίδια για ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Στην κορυφή παραμένει με ισχνη διαφορά η MeDagkwseOSOuares.