Γ’ Εθνική: Δεύτερη σερί ήττα για τον μέτριο Ορφέα Ξάνθης που ήθελε αλλά δεν μπορούσε κόντρα στον καλοστημένο Θερμαϊκό του Κώστα Καζάνα!

Τη πρώτη ήττα της σεζόν στο «σπίτι» του, το γήπεδο του ΑΟΞ, γνώρισε ο μέτριος Ορφέας Ξάνθης που αν και το πάλεψε κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, έχασε από τον ελλιπή Θερμαϊκό Θέρμης με 0-1 που μετρά 2/2 διπλά σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης οι φάσεις ήταν στη κυριολεξία μετρημένες… στα δάχτυλα του ενός χεριού, αφού παρά το καλό ρυθμό που υπήρχε οι αξιοσημείωτες φάσεις είναι μόλις… δύο.

Συγκεκριμένα η πρώτη ήταν αυτή στο 15′ και ανήκε στους Ξανθιώτες, με τον Ιωαννίδη να κάνει μια σέντρα από δεξιά με αποδέκτη τελικά τον Μελισσόπουλο, ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση δε κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τη προβολή που έκανε. Η δεύτερη και τελευταία σημαντική φάση του πρώτου ημίχρονου ήρθε στο 31′ και πάλι για τον Ορφέα, με τον Ιωαννίδη να δοκιμάζει το πόδι του και να κάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά να βλέπει τον Μουτζούρη να επεμβαίνει με προβολή και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του, διατηρώντας το 0-0 που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Στην επανάληψη ο Θερμαϊκός ευτύχησε να προηγηθεί με το «καλημέρα», αφού μόλις στο 48′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πουρναράς εκμεταλλεύθηκε μια κακή απομάκρυνση της άμυνας του Ορφέα και από το ύψος της περιοχής με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργούση για να ανοίξει το σκορ. Οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή απείλησαν λίγο αργότερα και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 52′ ο Ιωαννίδης δοκίμασε και πάλι το πόδι του και έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά είδε τον Σαββίδη να αποκρούει έστω και με δυσκολία και να κρατά το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης ο Ορφέας είχε κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα του Θερμαϊκού είχε κλείσει τις γραμμές της και δε τον άφηνε να δημιουργήσει τελική ευκαιρία, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν λίγο πριν τη λήξη, στο 88′, να απειλήσουν με ένα σουτ του Δεινόπαππα, το οποίο όμως κατέληξε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γεωργούση. Έτσι, παρέμεινε το 0-1 για την ομάδα του Θερμαϊκού Θέρμης και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ, υποχρεώνοντας τον Ορφέα στη πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα (φώτο Γιάννης Τσιλιγκιρίδης).

Παρά την πρώτη εντός έδρας ήττα της σεζόν, ο Ορφέας που αγωνίστηκε χωρίς τον Χακη Τζαμπαζ με την 2η σερί ήττα του πλέον βρίσκεται στην 7η θέση με 6 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα του πρωτοπόρου αυτή τη στιγμή Καμπανιακού. Από την άλλη ο Θερμαικός του Κώστα Καζάνα που αγωνίστηκε σε ένα ακόμα ματς χωρλις τον Σακη Παπάζογλου και τον τραυματία Τιτο Στοίνοβιτς, ανεβηκε στην 4η θέση με 8 βαθμούς και φιλοξενεί την Κυριακή τον πολύ δυνατό Πανδραμαικό.

Διαιτητές ήταν οι Παναγιωτίδης, Γκιόσης και Διονίδης από την ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γεωργούσης, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Μαυρόπουλος, Αλαγκιοζίδης (63′ Κουκουρίγκος), Μελισσόπουλος (71′ Κόντο Αχμέτ), Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (Κώστας Καζάνας): Σαββίδης, Κουρέλας (87′ Κυριακίδης), Μουτζούρης, Τσιάτσιος (81′ Αναστασιάδης), Μπάρδας, Πουρναράς (81′ Αμαραντίδης), Σάλιαρης, Μπαλικτσής (52′ Δεινόπαππας), Αθανασιάδης (87′ Παβλιάκης), Παπαδόπουλος, Μπέσσας.