Επέτειος: 30 χρόνια από την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κατάφερε να ΜΗΝ ηττηθεί και να πάρει έστω έναν βαθμό στην Θράκη (+video)

Ηταν 29 Νοεμβρίου του 1992, μια μέρα σαν και αυτήν, 30 χρόνια πριν. Η Ξάνθη φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του ΑΟΞ και οι δυο ομάδες αναδεικνύονταν ισόπαλες με σκορ 1-1 για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής.

«Ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δεν γνώρισε την ήττα μέσα στο γήπεδο του ΑΟΞ», θυμάται ο Μπάμπης Κυρλίδης, ο οποίος πάνω από μια δεκαετία μετά έμελλε να αναλάβει το Γραφείο Τυπου της ΠΑΕ Ξάνθη.

Στις προηγούμενες τρεις επισκέψεις του για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ο Ολυμπιακός μετρούσε τρεις ήττες και τέρματα 3-10 ενώ όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, πρέπει να είχε γίνει και το 1989 ένα φιλικό όπου ο ΑΟΞ κέρδισε 3-0.

Συγκεκριμένα, μέχρι τότε ανα σεζόν είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
1989-1990 ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός 4-1
1990-1991 ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-0
1991-1992 ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός 5-2

Κατά συνέπεια, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει έστω έναν βαθμό επιστρέφοντας από την Θράκη. Η ομάδα του Ολέγκ Μπλαχίν είχε προηγηθεί στο 25′ με τον προτάσοφ ενώ ο ΑΟΞ ισοφάρισε στο 60′ με τον Αθανασιάδη.

Για τους Θρακιώτες είχαν αγωνιστεί οι Κιρπετσεκ, Χαλκίδης, Μίτεφ, Κωνσταντινίδης, Σαμαράς, Τεγγελίδης (62′ Καρασερίδης), Μαρτσέλο, Αθανασιάδης, Βρύζας, Τζάτζος (59′ Μαλαδένης) και Παπακωνσταντίνου.

Τον αγώνα είχαν δει 7.779 θεατές και οι εισπράξεις από τα εισιτήρια ήταν 12.513.500 δραχμές.

Για το ΠΡΟΠΟ είχαν βρεθεί 68 13αρια με τους τυχερούς να κερδίζουν κάτι λιγότερο από 3 εκατομμύρια δραχμές. Ο πιλότος που επέστρεψε τον Ολυμπιακό στην Αθήνα είχε πιάσει 12αρι χάνοντας μόνο το παιχνίδι και έλεγε το παράπονο του μετά στον Μπατίστα.

Τριάντα χρόνια κρατούσε η πίκρα των φίλων του Ολυμπιακού όποτε επισκέπτονταν την Ξάνθη. Τριάντα χρόνια μετά, μετά από μια νέα βαθμολογική απώλεια, με πρωτοβουλία ουσιαστικά της ομάδας του Ολυμπιακού, ο ΑΟΞ πλέον έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας…