Γ’ Εθνική: Έδωσε τη μάχη αλλά γνώρισε την ήττα στη Καλαμαριά η Ασπίδα Ξάνθης

Το πάλεψε στη Καλαμαριά η Ασπίδα Ξάνθης, και στα δύο δεκάλεπτα του αγώνα ήταν μαχητική και κοντά στο σκορ, όμως τελικά γνώρισε την ήττα από τον Απόλλωνα.

Η Ξανθιώτες για την 8η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ταξίδεψαν στη Καλαμαριά, όπου αντιμετώπισαν τον Απόλλωνα, αλλά γνώρισαν την ήττα, αφού αν και το πάλεψαν τελικά οι γηπεδούχοι υπερίσχυσαν και επικράτησαν με τελικό σκορ 72-60.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αντώνη Κασαρτζίδη ήταν αρκετά καλή και κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, αφού πήγε στην ανάπαυλα χάνοντας μεν, αλλά με μόλις 2 πόντους διαφορά (17-15). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το πρώτο ουσιαστικά από τα δύο στα οποία ο Απόλλων φάνηκε να κυριαρχεί, με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν διαφορά στο σκορ και να πηγαίνουν τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ένα +14 υπέρ τους (39-25).

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ασπίδας μπήκε δυνατά και φάνηκε να επιστρέφει στο παιχνίδι, αφού μείωσε τη διαφορά από το -14 στο -4 (51-47) και ανέκτησε κάποιες ελπίδες ενόψει του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου της αναμέτρησης. Σε αυτό το δεκάλεπτο όμως, ο Απόλλων πάτησε και πάλι το πόδι του στο γκάζι και δυστυχώς για τη Θρακιώτικη ομάδα κατάφερε να υπερισχύσει και να επικρατήσει τελικά με διαφορά 12 πόντων, με το ματς να ολοκληρώνεται με τελικό σκορ 72-60.

Αυτή ήταν η 5η ήττα για την ομάδα της Ασπίδας φέτος, η οποία βρίσκεται πλέον στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε μια… τετραπλή ισοβαθμία με Ανατόλια, Γαλάτιστα και Ελπίδα Αμπελοκήπων που έχουν όλοι 11 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων Καλαμαριάς από την άλλη πήρε τη δεύτερη μόλις νίκη του και ανέβηκε στην 9η θέση έχοντας πλέον 9 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση για την Ασπίδα Ξάνθης, αφού είναι προγραμματισμένο το ρεπό της.

Διαιτητές: Νέδογλου – Κατζουρίδης

Δεκάλεπτα: 17-15, 39-25, 51-47, 72-60

Απόλλων (Πολυμένης): Γκαντίδης 7(2), Καρυπίδης 4, Βούκα 13(2), Λίλης 8(2), Λαγός 22(3), Πασσαρής 3(1), Μακούλης 5, Πανούδης 4, Κάτανος, Τσίγκας 2, Λαδόπουλος 4.

Ασπίδα (Κασαρτζίδης): Μιχαλόπουλος, Αγγελόπουλος 10, Παπαϊωάννου 6(1), Παπανικολάου 12, Κολεντζαρίδης, Παυλάκης 8(1), Μπουραζάνης 2, Παναγιωτόπουλος, Κάλφας 4(1), Ρούμογλου 2, Ιωαννίδης, Πιεβαλίτσα 15(3).