Επιβεβαίωση της συνεργασίας Χαντιτάγκι με Μελισσανίδη στη Νέα Ηρακλείτσα – Εμπλοκή στο πρότζεκτ (και) του αρχιτέκτονα της Opap Arena

Για τα «πολυτελή» σχέδιά του σε ακίνητο 150 στρεμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικης Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο ανήκε στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ μιλά στο mononews, ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Alex Haditaghi.

Η συμφωνία του Ταμείου με τον επενδυτή ολοκληρώθηκε κι επίσημα χθες, όταν έπεσαν οι υπογραφές του συμβολαίου πώλησης του ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων με συνεδριακό κέντρο, δυναμικότητας 600 – 700 ατόμων.

Η επένδυση θα έχει ύψος 520 εκατομμυρίων και θα αποτελέσει στην ουσία μία «ιδιωτική κοινότητα». «Θα διαθέσουμε στην αγορά πολυτελείς βίλες, που θα απευθύνονται σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και από οπουδήποτε αλλού».

Το αγοραστικό κοινό των παραθεριστικών κατοικιών είναι τόσο οι υποψήφιοι κάτοχοι golden visa, όσο και διεθνείς αγοραστές που «δεν χρειάζονται το χρυσό διαβατήριο, αλλά αναζητούν μία όμορφη, ασφαλή και ζεστή χώρα, άνθρωποι που ζουν, για παράδειγμα, στο Τορόντο».

Ο αρχιτέκτονας που επιμελείται τον σχεδιασμό του θερέτρου είναι ο Αθανάσιος Κυρατσούς, ο οποίος έχει υπογράψει και την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Haditaghi επιβεβαίωσε πως το project θα είναι προϊόν κοινοπραξίας με κάποιον Έλληνα εταίρο.

Πριν από λίγους μήνες, ο ίδιος γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ότι οι συνεργάτες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του θερέτρου είναι ο Δημήτρης και ο Γιώργος Μελισσανίδης, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι η νεοσύστατη Ηρακλείτσα Α.Ε. έχει την έδρα της στο συγκρότημα Μελισσανίδη, στην Ακτή Κονδύλη του Πειραιά και στο δ.σ. συμμετέχει στέλεχος της Aegean.

«Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην ελληνική αγορά αλλά ειλικρινά ελπίζουμε ότι η εταιρεία μας θα προχωρήσει σε πολλές περισσότερες. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας, για τη φυσική ομορφιά της, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Διαλέξαμε τη Νέα Ηρακλείτσα γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η βόρεια Ελλάδα είναι το καλύτερο “μυστικό” ολόκληρης της Ελλάδας.

Η Μακεδονία, παρά την ιστορία και τη φύση της, το καλό φαγητό και κρασί, τα ελαιόδεντρα, είναι άγνωστη στο διεθνές κοινό. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον στην περιοχή, επειδή της αξίζει πραγματικά. Είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Haditaghi.

Η «πίστη» του Ιρανοκαναδού στο τουριστικό προϊόν της Μακεδονίας αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για το ακίνητο, που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ μέσω e-auction. Η τελική προσφορά ανήλθε σε 18,5 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια σε σχέση με την τιμή εκκίνησης των 9,1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,73 στρεμμάτων και είναι χωροθετημένο στον κόλπο του Παλαιού, με αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων.

Έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Η απόστασή του από την Καβάλα είναι 14 χιλιόμετρα, από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χιλιόμετρα και 140 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Alex Haditaghi γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και έζησε στο Τορόντο του Καναδά.

Η πρώτη του επιχειρηματική κίνηση ήταν ένα σταντ που πωλούσε hot dog. Δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων δημιουργώντας τον όμιλο Pacific Mortgage Group.

Λάτρης των ζώων, έχει υπάρξει ακτιβιστής, πρωταγωνιστής σε δράσεις για την προστασία τους.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός όταν επένδυσε στον Αθλητικό Όμιλο Καβάλας κι είχε στόχο να ανεβάσει την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα στην Α’ Εθνική, ωστόσο έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αποχώρησε.

Αρχικά, δήλωνε ανοιχτός σε άλλες ευκαιρίες ποδοσφαιρικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Super League, ωστόσο σήμερα τονίζει στο mononews πως προτεραιότητα είναι το real estate και κυρίως η επένδυση εννιαψήφιου προϋπολογισμού στην Καβάλα, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει δρομολογήσει μέχρι σήμερα.