Παραπομπή Γιώργου Σαββίδη σε δίκη για τον εμπρησμό κατά Λουτσέσκου στο Σαλέ της Ξάνθης – «Πόλεμος» ΠΑΟΚ με ΕΕΑ και Αυγενάκη

Έντονο άρωμα Ξάνθης έχει ο άνευ προηγουμένου πόλεμος ανακοινώσεων που ξέσπασε την Πέμπτη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αφορμή την κλήση από την τελευταία σε απολογία του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν.

Το μεσημέρι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντέδρασε έντονα στην προηγηθείσα κλήση για εξηγησεις από την ΕΕΑ του υιού Σαββίδη σχετικα με μια ποινική υπόθεση, όπως έγινε εκείνη την στιγμή γνωστό. Ο «δικέφαλος» εξέδωσε μία επιθετική ανακοίνωση κατά της ΕΕΑ θυμίζοντας την περίφημη περίπτωση της φερόμενης «πολυϊδιοκτησίας» με την Ξάνθη (χωρις να κατονομαστεί η Ξάνθης) αλλά και προσωπικά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε… Η ΕΕΑ, των Τζουλάκηδων και των Αρκούδηδων, των αγαπημένων εργαλείων του Λευτέρη Αυγενάκη, έψαξε να βρει τη στιγμή της για να εκδικηθεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον διεθνή εξευτελισμό στο CAS σχετικά την πλεκτάνη της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που πήγε να στήσει εναντίον της.
Σήμερα οι εντολοδόχοι της ΕΕΑ, καλούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για εξηγήσεις σχετικά με προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη, γεγονός για το οποίο υπάρχει πλήρης άγνοια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η κατάληξη για εκείνους θα είναι η ίδια, ωστόσο εφιστούμε την προσοχή για ακόμη μια φορά στον Λευτέρη Αυγενάκη, που επιλέγει τη βεντέτα με τον ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας απέδειξε ότι είναι ηθικά και νομικά ισχυρά κατοχυρωμένη, για να μη σας επιτρέψει να κάνετε εσείς τις προεκλογικές σας εξυπηρετήσεις. Πλέον για εμάς αποτελεί ζήτημα τιμής η πολιτική σας τιμωρία και η οριστική σας αποχώρηση από τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ως ο πιο εμπαθής και επικίνδυνος υφυπουργός αθλητισμού της ιστορίας. Ήδη η παραμονή σας στη θέση σας μας προκαλεί έκπληξη και δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, που σας επιτρέπει να γελοιοποιείτε την ισονομία, τους θεσμούς και δυστυχώς και τη γενέτειρά σας.

Λίγη ωρα αργότερα η ΕΕΑ σηκωσε το γάντι και εξέδωσε αναοινωση για τους λόγους που κλήθηκαν οι υιοί Σαββίδη:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι: 
1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη 
2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη
για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα. 

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β  του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.  

Μετά από αυτήν την ανακοινωση, ολοι άρχισαν να ψάχνουν ποια είναι η περίφημη υπόθεση για την οποία παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα ο Γιώργος Σαββίδης και δημοσίευμα του SportDog βγάζει λαβράκι, αφού αποκαλύπτει ότι αυτή έχει να κάνει με την Ξάνθη και το περίφημο Σαλέ, που πρωταγωνίστησε και στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Γράφει η ιστοσελίδα SportDog:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά δύο εμπρησμούς που διαπράχθηκαν στην Ξάνθη και την Αθήνα. Ο πρώτος με στόχο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του τότε τεχνικού της ΠΑΕ Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου και ο δεύτερος εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκει στη σύζυγο γνωστού μάνατζερ ποδοσφαιριστών.
Συγκεκριμένα, ο πρώτος εμπρησμός έγινε στις 30 Αυγούστου 2015 σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δράστες έκαψαν το Ι.Χ. αυτοκίνητου ξαδέλφου του τότε προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης Λουτσέσκου. Ο δεύτερος ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, όπου έγινε παρανάλωμα του πυρός όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου γνωστού μάνατζερ, ο οποίος εκπροσωπούσε δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει πλέον από την Τούμπα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η δικογραφία που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές φέρεται να «εμπλέκει» τον Γιώργο Σαββίδη στην υπόθεση και για αυτό κλήθηκε για εξηγήσεις από την ΕΕΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ημέρα πριν είχε ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι προχώρησε σε αναδιάρθρωση της σύνθεσης του ΔΣ της, με τον Γιώργο Σαββίδη να αποχωρεί «για προσωπικούς και τεχνικούς λόγους», όπως έγινε γνωστό, πιθανότατα εξαιτίας της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης που αφορά προφανως τον εμπρησμό που φέρεται να είχε στόχο τον Λουτσέσκου στο Σαλέ το καλοκαιρι του 2015. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέρρευσε ότι τα αδέρφια Σαββίδη προτίθενται να στείλουν στα δικαστήρια τα μέλη της ΕΕΑ και κυρίως τον πρόεδρό της Νίκο Τζουλάκη που υπογράφει την ανακοινωση για την παραπομπή των υιών Σαββίδη σε δίκη, κατηγορώντας τους για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με την δημοσιοποίηση αυτή.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το sdna, «υπάρχει ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ ότι το έγγραφο της ΕΕΑ περιλαμβάνει ανυπόστατες (!) πληροφορίες, βασίζεται σε λάθος γεγονότα και γίνεται σαφές από τα παραπάνω, και την σχετική πρώτη ανακοίνωση του Δικεφάλου, ότι πρόκειται για μια πράξη εκδικητικότητας απέναντι στην οικογένεια Σαββίδη και του οργανισμού ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι ήταν πρωτοστάτες στην διαπόμπευση Αυγενάκη, Τζουλάκη, Μαρούπα, Αρκούδη κλπ στην περιβόητη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Κι όπως όλα δείχνουν λοιπόν η ΕΕΑ από εκεί που είχε τον ρόλο του διώκτη, τώρα θα πάρει ρόλο διωκόμενου καθώς τόσο αυτοί όσο και όσοι αναπαρήγαγαν τις κλήσεις αναμένεται να διωχθούν ποινικά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και όχι μόνο».