Κόντρα Καραπαπά – Μπαλτάκου στη ΓΣ της ΕΠΟ για τον Μάνταλο με αναφορά και στον Γκιρτζίκη

Αφορμή για κόντρα ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Κώστα Καραπαπά στη ΓΣ της ΕΠΟ στάθηκε το θέμα του ποσοστού της ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ και η αύξηση στο μέλος της ΚΕΔ από την Καβάλα Σταύρο Μάνταλο.

«Σήμερα μαθαίνουμε καινούρια οικονομικά. Ο κ. Μάνταλος από 2.500 πήγε στις 5.000 και εσείς είπατε ότι έχει μείωση. Βαφτίσατε τον διπλασιασμό, μείωση. Παίρνει 5.000 για να κάνει τι;» είπε ο Κώστας Κραπαπάς και πρόσθεσε: «Τώρα μαθαίνουμε ότι λέτε εσείς, ότι κάτι που είναι νόμος που λέει ότι η ΕΠΟ θα έχει το 1%».

Μπαλτάκος: Κακώς υπάρχει ο νόμος

Καραπαπάς: Δεν θα το κρίνετε εσείς. Δεν θα κρίνετε εσείς τον Νόμο. Δεν είστε ο Θεός. Για να ισχύει η νομιμότητα πρέπει να ισχύσει ο Νόμος. Μου είναι αδιάφορη η αξιολογική σας κρίση.

Μπαλτάκος: Και μένα μου είναι αδιάφορο αυτό που λες.

Καραπαπάς:  «Ούτε εμένα με ενδιαφέρει το κενό ανάμεσα στα αυτιά σου. Μιλάω για τους υπόλοιπους 150.. Χθες, έγινε ένα συμβούλιο όπου οι ομάδες συμφωνούν στο 1%. Πριν από αυτό απειλήσετε ευθέως τις ομάδες. Το τι θα κάνουμε εμείς ως Λίγκα με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι δική μας δουλειά. Εσείς ο πρόεδρος της ΕΠΟ λέτε πως δεν θα τηρηθεί ο Νόμος και εάν τηρηθεί ο Νόμος οι ομάδες εκδικητικά δεν θα κάνουν μεταγραφές.

Μπαλτάκος: Το άρθρο 66 του καταστατικού της ΕΠΟ λέει για τα έσοδα της ΕΠΟ. Είναι 5% επί των συμβάσεων. Εμείς πρέπει να διαφυλάσσουμε τα έσοδα της ΕΠΟ όπως προβλέπονται στο καταστατικό. Διαφορετικά υπάρχει θέμα απιστίας. Θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει την έκπτωση της διοίκησης επειδή μειώνουμε τα έσοδα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει 19 εθνικές ομάδες. Έχουν τις ανάγκες τους. Όποιος θέλει να μειώσει τα έσοδα της ΕΠΟ, αυτό που θα πετύχει είναι η ΕΠΟ να αναγκαστεί να μειώνει από τις εθνικές ομάδες. Προτείνω να μην αποφασίσουμε σήμερα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να εξετάσει το θέμα του 4% και να προτείνει τις δέουσες λύσεις και να έρθουμε μετά και να αποφασίσουμε.

Καραπαπάς: Μπορείτε να μας πείτε πόσα χρήματα εισπράττει η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Μπαλτάκος: Εγώ κ Καραπαπά λέω να δούμε γιατί υπάρχει τώρα αυτή η μανία, αυτή η τάση, ειδικότερα από τον Ολυμπιακό και τον κύριο Μαρινάκη, να θέλει να κόψει τα έσοδα της ΕΠΟ. Να δούμε πόσα ήταν τα έσοδα της ΕΠΟ το 2013, το 2014, το 2015. Γιατί δεν ήθελε να τα κόψει τότε; Γιατί δεν ήθελε να τα κόψει από τον Σαρρή; Ή από τον Γκιρτζίκη;

Στην τελευταία ατάκα, δε, του προέδρου της ΕΠΟ, όλη η αίθουσα χειροκρότησε.