Στο στόχαστρο της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ο Κακουλίδης: «Βλάπτει την ειρηνικής συμβίωσης, δεν υπάρχει “Πόντος”»

Τον πρόεδρο του Πόντου Θρυλορίου έβαλε στο στόχαστρό της η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, μια οργάνωση με έδρα την Γερμανία που θεωρείται όργανο της Αγκυρας στην πολιτική της στην Θράκη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο Μιχάλης Κακουλίδης ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά για την ακύρωση της απόφασης του δικαστηρίου για τον Σύλλογο Φίλαθλων Φενερμπαχτσέ στη Δυτική Θράκη που ιδρύθηκε επίσημα στην Κομοτηνή στις 11 Οκτωβρίου 2022, λόγω της έκφρασης «Δυτική Θράκη» που περιλαμβάνει στην ονομασία του. 

«Σύμφωνα με τις ειδήσεις που προβλήθηκαν στο Ελληνικό τύπο, Ο Κακουλίδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να δωθεί άδεια για λειτουργία σε έναν σύλλογο με την ορολογία «Δυτική Θράκη» και είπε ότι θα υποβάλει μήνυση στο δικαστήριο και θα ζητήσει την ακύρωση της απόφασης», επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Όσον αφορά το θέμα ο Πρόεδρος της επονομαζόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF)» Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Ο αθλητισμός απορρίπτει τις προκαταλήψεις και έχει ένα ενωτικό χαρακτήρα. Αυτή η στάση του Κακουλίδη, ο οποίος έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό,  απέναντι σε μια επίσημα ιδρυθείσα ένωση με την ολοκλήρωση όλων των νόμιμων διαδικασιών έρχεται σε αντίθεση με αυτά τα όμορφα χαρακτηριστικά του αθλητισμού. Ο Κακουλίδης ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας, βλάπτει τον πολιτισμό της ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή μας δείχνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, ο ίδιος ο Κακουλίδης διαψεύδει τον εαυτό του, γιατί δεν υπάρχει περιοχή που να λέγεται «Πόντος» όπως αυτό του συλλόγου που προεδρεύει στη χώρα μας, την Ελλάδα. Επιπλέον ο Κακουλίδης απειλεί και τον δικαστή ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος, στην δήλωση του λέγοντας «Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα». Καταρχάς, ο Κακουλίδης θα πρέπει να ενεργεί υπεύθυνα ως επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης και στις δηλώσεις του θα πρέπει να ενθαρρύνει τη φιλία και την αδελφοσύνη και όχι την περιθωριοποίηση στην περιοχή μας».