Super League: Επαγγελματική νίκη στη Λιβαδειά με βασικό Αθανασιάδη και Μάνταλο από τον πάγκο για την ΑΕΚ

Τη νίκη με 2-0 μέσα στη Λιβαδειά πανηγύρισε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Η Ένωση ήταν νωχελική στο πρώτο μέρος απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας που είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ με ορμή και περισσότερη ενέργεια βρήκε τον τρόπο να φύγει με το τρίποντο από τη Λιβαδειά και να γιορτάσει τη νίκη μαζί με τους 2.500 φίλους της που την υποστήριξαν με παλμό στις εξέδρες.

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγαλύτερη ζωντάνια στο δεύτερο μέρος και στο 47′ άγγιξε το 0-1 όταν ο Σιμάνσκι γύρισε μέσα στη μικρή περιοχή για τον Λιβάι Γκαρσία, ο τελευταίος έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους που έσωσε τους γηπεδούχους.

Η ορμή με την οποία είχε ξεκινήσει στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ όμως έφερε το προβάδισμα για τους κιτρινόμαυρους τρία λεπτά αργότερα. Ο Σιμάνσκι έκλεψε ψηλά, έδωσε στον Ελίασον και αυτός με μια ωραία σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής βρήκε τον Λιβάι ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 50′.

Το προβάδισμα μαζί με την αποφασιστικότητα της ΑΕΚ έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Αλμέιδα, με τον Αραούχο στο 55′ να απειλεί με διαγώνιο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και τους κιτρινόμαυρους να κυριαρχούν απόλυτα στο γήπεδο βγάζοντας πλέον συνεργασίες.

Η πρώτη τελική του Λεβαδειακού ήρθε στο 65′ με ένα σουτ του Λούα Λούα που δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη, αλλά η κυρίαρχη ΑΕΚ λίγο αργότερα βρήκε και το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη στη Λιβαδειά.

Ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε από τον Χάμοντ μέσα στην περιοχή, ο Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι και στη συνέχεια κλήθηκε από το VAR για να το τσεκάρει. Η απόφασή του δεν άλλαξε, και ο Λιβάι Γκαρσία που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς έκανε το 0-2 στο 70′, που ήταν και το τελικό σκορ.