Β’ Εθνική: Ταφόπλακα από την ΕΕ της ΕΠΟ στις ελπίδες ανόδου της Ροδόπης ’87 με απόφαση «λουκούμι» για… Πανδραμαϊκό

Ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες ανόδου της Ροδόπης ’87 στην Α’ Εθνική έβαλε την Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση από τον Β’ Ομιλο της Β’ Εθνικής που είχε απασχολήσει το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε να μην ανεβει στην Α’ Εθνική η πρωταθλήτρια ομάδα του Ατρομήτου Περιστερίου λόγω Μητρώου της ΓΓΑ και αντ’ αυτής να ανέβει η Δόξα Πηγαδακίων που τερμάτισε δεύτερη.

Από την στιγμή που δεν αποφασίστηκε η άνοδος και των δυο ομάδων, εξέλειψαν και οι ελπίδες που είχαν διαφανεί να ζητηθεί άνοδος δεύτερης ομάδας και από τον όμιλο της Ροδόπης ’87, οπότε θα είχαν ελπίδες οι Κομοτηναίες.

Η απόφαση αυτή πάντως αποτελεί λουκούμι στην επιχειρηματολογία του Πανδραμαϊκού, που διεκδικεί επίσης την άνοδό του από την Γ’ στην Β’ Εθνική των Ανδρών, μετά την μη άνοδο του Αγροτικού Αστέρα.

Στις γυναίκες βέβαια δεν προβλέπονταν μπαράζ για την άνοδο, οπως στους άνδρες. Ωστόσο ανέβηκε η δεύτερη ομάδα αντί της πρώτης. Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Κατόπιν και της υπ’ αριθ. 151/2022 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η γυναικεία ομάδα του της Δόξας Πηγαδακίων προβιβάζεται στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος Γυναικών, ενώ η ομάδα των Νέων Ατρομήτου παραμένει στην Β΄ Κατηγορία. Κατόπιν τούτου, από τον 2ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.