Κύπελλο Ελλάδος: Πρώτο γκολ του MVP Μάνταλου στο νέο γήπεδο και πρόκριση της ΑΕΚ στους «16» επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εξασφαλίζοντας το τελευταίο εισιτήριο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να απειλεί πρώτος άρχισε ο αγώνας στην «Αγιά Σοφιά» καθώς μόλις στο 2ο λεπτό έπειτα από λάθος πάσα του Στάνκοβιτς που έστειλε τη μπάλα στον Φοφανά, ο Παμλίδης που έγινε αποδέκτης δεν βρήκε εστία.

Δευτερόλεπτα μετά ήταν σειρά της ΑΕΚ να χάσει την πρώτη της ευκαιρία με τον Σιντιμπέ να γυρίζει έξυπνα τη μπάλα, αλλά το σουτ του Αραούχο να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν σε ένα ακόμα ματς πιεστική και ευτύχησε να πάρει νωρίς το πρόβαδισμα, στο 6′, όταν από δυνατό σουτ του Αραούχο έξω από την περιοχή, και ασταθή επέμβαση του Οριόλ, ο Κοσίδης στο ριμπάουντ με σουτ σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ για το 1-0.

Στο 22′, η Ένωση θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν από την ωραία σέντρα του Χατζισαφί, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά με τον Αθανασίου να κάνει δύσκολη επέμβαση.

Η ΑΕΚ απειλούσε και σε κανονική ροή και από στατικές φάσεις, με τον Ελίασον στο 31′ να εκτελεί φάουλ, τον Αθανασίου να διώχνει πάνω στον Αραούχο, αλλά στη συνέχεια να αποκρούει το σουτ του Αργεντινού.

Ο Αραούχο ένα λεπτό μετά απείλησε ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 40′ η κεφαλιά του Μάνταλου σταμάτησε στον Αθανασίου.

Στο 66′, μετά από ατομική ενέργεια του Ελίασον, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Καραχάλιο να ρίχνει στο έδαφος τον Σουηδό και τον Διαμαντόπουλο να δίνει αμέσως πέναλτι, που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έγραψε το 2-0 με το πρώτο του γκολ στην «Αγιά Σοφιά».

Η ΑΕΚ άγγιξε το τρίτο γκολ στο 79′ με τον Αραούχο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Αθανασίου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 82′ ο Γκαρσία σούταρε πάνω στον γκολκίπερ του ΠΑΣ, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ και την Ένωση να πανηγυρίζει την πρόκριση στους «16» του θεσμού.