Η πρώτη δήλωση Χατζημεστή για τη μετατροπή του Ορφέα: «Στόχος να μη σβήσει η φλόγα του ΑΟΞ και να μην αναβιώσουν τα χρέη της ΠΑΕ»

Τη μετονομασία του Ορφέα Ξάνθης σε Ξάνθη, με σήμα τον Δημόκριτο, αποφάσισε η διοίκηση του ιστορικού σωματείου ώστε να μην “σβήσει η φλόγα” του ιστορικού συλλόγου της ακριτικής πόλης και με αφορμή αυτό μίλησε στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο του Metropolis o  Μπάμπης Χατζημεστής. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Για 31 χρόνια ήμασταν ψηλά και στην πούδρα και ξαφνικά μας κατέβασαν το διακόπτη. Μέσα σε ενάμιση χρόνο διέλυσαν τα πάντα και δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να είναι η ομάδα έστω στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ξέροντας την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω και τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας, αποφασίσαμε να μετονομάσουμε τον Ορφέα Ξάνθης σε Γ.Σ. Ξάνθης, με σήμα τον ιστορικό Δημόκριτο. 

Αυτό φιλοδοξώ να κάνω. Υπάρχουν επενδυτές και δεν το ξέρω και μπορεί να γίνει κάτι άλλο για την ομάδα; Πρέπει να μείνει η Ξάνθη όρθια, δεν γίνεται να μείνει ο Νομός χωρίς ομάδα. Απλώς αυτή η ομάδα δεν θα έχει σχέση με την παλιά. Ούτε το γήπεδο θα είναι το ίδιο, ούτε η ονομασία. Εγώ βγήκα μπροστά για να δώσω λύση σε μια ομάδα που αγάπησα και υπηρέτησα. Με το γκρουπ παικτών του Ορφέα θα κατέβει στους αγώνες η ομάδα. 

Πριν λίγες μέρες είχα μιλήσει με έναν φίλο στον Ηρακλή και μου ανέφερε ότι η τωρινή ΠΑΕ καλείται να πληρώσει οφειλές στον Κλέιτον, εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να διαφυλάξουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και δεν θα αναβιώνουν χρέη του παρελθόντος».