Ενδεχόμενο άμεσης ανόδου της Ροδόπης ’87 στην Α’ Εθνική μετά από ένα μπαράζ δικαστικών και άλλων εξελίξεων

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα να σταλεί στην Ροδόπη ’87 πρόσκληση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Για να συμβεί αυτό, θα έχει ολοκληρωθεί ένας συνδυασμός αρκετών συμπτώσεων, με τα πάντα να εκκινούν από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί οι όμιλοι και δεν έχει γίνει κλήρωση, καθώς υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες.

Σε μια υπόθεση που ταιριάζει με αυτήν του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Ξάνθης και της προσφυγής τους για απουσία αθλητικής αναγνώρισης από ομάδες όπως του Αγροτικού Αστέρα, κέρδισε πρόσφατα στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσφυγή και μια ομάδα της Β’ Εθνικής Γυναικών (από το Νότιο Όμιλο).

Ολα δείχνουν ότι αυτή η ομάδα θα κερδίσει την άνοδο στην Α’ Εθνική και δεν αποκλείεται (θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την προσεχή Τρίτη και αυτό το θέμα μαζί με την Γ’ Εθνική) να ανέβουν στην Α’ Εθνική Γυναικών επιπλέον συνολικά δύο ομάδες, όχι μόνο μία στον Νότιο Όμιλο αλλά για λόγους ισορροπίας μία επιπλέον και στον Βόρειο Όμιλο.

Βάσει της τωρινής προκήρυξης, στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών θα υπάρχουν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων έκαστος, ωστόσ αυτή η προκήρυξη σε αντίθεση με εκείνην της SL2 που έχει άλλη διοργανώτρια, μπορει να αλλάξει εύκολα από την ίδια την ΕΠΟ, αν χρειαστεί και δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Συνεπώς, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο ανόδου επιπλέον ομάδων και αναζήτησης υποψηφίων για άνοδο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ομάδα αυτή να αναζητηθεί στον α’ όμιλο της Β’ Εθνικής που συμμετείχε η Ροδόπη ’87. Ο Κιλκισιακός παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα και εάν και εφόσον δεν δεχτεί η ομάδα Λέοντες Θεσσαλονίκης που βάσει βαθμολογίας προηγείται αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί, υπάρχει ενδεχόμενο η ομάδα που θα πάρει την άνοδο μαζί με τον Βόλο στην Α’ Εθνική να είναι η ομάδα της Κομοτηνής.

Βέβαια, αν στην Ροδόπη ’87 αποφασίσουν ότι δεν θέλουν την άνοδο τότε σειρά έχουν τα Γρεβενά και ακολουθούν οι Σέρρες. Αλλά πρακτικά δεν δείχνει να υπάρχει τέτοιος λόγος, από την στιγμή που η Α’ Εθνική χωρίζεται σε γεωγραφικούς ομίλους αντίστοιχους με αυτήν της Β’ Εθνικής και έχει πάνω – κάτω τα ίδια ταξίδια και επομένως τα ίδια έξοδα, με σαφώς πιο πολλά έσοδα απο εισιτήρια, διαφημίσεις και κυρίως επιχορηγήσεις στο ενδεχόμενο παρουσίας στην ανώτερη κατηγορία.