Πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου της ΚΟΕ και των τοπικών αρχών τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης

Τα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις σύγχρονες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης της Ξάνθης Παντελεήμων, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που δρομολογήθηκαν προκειμένου το κολυμβητήριο να καταστεί εκ νέου λειτουργικό, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το λουκέτο του. 

Από τον Αύγουστο που έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του η προσέλευση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Εκτιμάται ότι πάνω από 1.200 πολίτες, όλων των ηλικιών, χρησιμοποιούν σήμερα την πισίνα του κολυμβητηρίου, ενώ πρόσφατα οι ώρες κοινού αυξήθηκαν ακριβώς λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει. 

Οπως καταγράφει και το XanthiNea, στα εγκαίνια μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος, οι βουλευτές Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης και του ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, μέλη του περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά των κολυμβητικών συλλόγων και φυσικά πολλά παιδιά, μέλη των συλλόγων. 

Μάλιστα, ο δήμαρχος κάλεσε μια αντιπροσωπία μελών των κολυμβητικών συλλόγων να κόψουν την κορδέλα, μεταξύ των οποίων και η παραολυμπιονίκης Σεμιχά Ριζάογλου. Στο τέλος μάλιστα δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα κομμάτι της κορδέλας από τον Δήμαρχο σε κάθε ένα από τα μικρά παιδιά.