Επιστροφή από τη Βουλγαρία στην Ορεστιάδα για τον Άθλο έχοντας αποκομίσει πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια

Ο Άθλος ολοκλήρωσε τα φιλικά του στη Βουλγαρία και επέστρεψε στη βάση του.

Τα φιλικά του σταδίου προετοιμασίας του ολοκλήρωσε ο Άθλος, ο οποίος επέστρεψε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Ορεστιάδα. Οι Ορεστιαδίτες βρέθηκαν στη Βουλγαρία το τριήμερο, με την προετοιμασία να συνεχίζεται πλέον επί ελληνικού εδάφους.

Αναλυτικά: Με πολύτιμα συμπεράσματα αλλά και σημαντικές διεθνείς παραστάσεις για τη συνέχεια της προετοιμασίας του, ενόψει της παρθενικής του συμμετοχής στην φετινή Volley League, επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής από τη Βουλγαρία ο Άθλος Ορεστιάδας.

Η ομάδα μας στη συνέχεια των δυνατών φιλικών με βουλγαρικές ομάδες, μπορεί να μην πανηγύρισε κάποια νίκη, ωστόσο με την ανταγωνιστικότητα και τα θετικά της δείγματα, έδειξε πως συνεχίζει σε σωστό δρόμο την προετοιμασία της, ενώ σε όλα τα ματς ο Βούλγαρος τεχνικός, Ατανάς Πετρόφ, δοκίμασε τους αθλητές που είχε στη διάθεσή του σε διάφορα σχήματα και θέσεις.

Την Παρασκευή, στο α’ φιλικό στη Στάρα Ζαγόρα η τοπική Μπερόε 2016 κέρδισε 3-0 ( 26-24, 25-22, 25-22) σε ένα ματς τα σετ του οποίου κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Μάλιστα στο 4ο σετ που παίχθηκε κατόπιν συμφωνίας των δύο τεχνικών η ομάδα μας κέρδισε τους γηπεδούχους με 23-25.

Ακολούθησαν το Σαββατοκύριακο τα δύο παιχνίδια στο Μπουργκάς κόντρα στην πανίσχυρη Nεφτοχίμικ 2010, όπου στα πιο δυνατά έως τώρα φετινά τεστ, η ομάδα έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί η ομάδα μας δείχνει πως κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση, αφού από παιχνίδι σε παιχνίδι, παίξαμε και καλύτερα. Τόσο η Μπερόε, όσο και η Nεφτοχίμικ είναι πολύ καλές ομάδες που τη νέα σεζόν στη Βουλγαρία θα διεκδικήσουν μετάλλια. Χαίρομαι γιατί μετά από μόλις δύο φιλικά και σκληρή προετοιμασία καταφέραμε να παίξουμε και να σταθούμε ισάξια απέναντί τους. Όλες οι αναμετρήσεις που δώσαμε αυτό το τριήμερο, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε σωστά και να διορθώσουμε το ομαδικό μας παιχνίδι» τόνισε ο κ. Πετρόφ.

Στο α’ ματς στο γήπεδο «Mladost» ο Άθλος Ορεστιάδας προηγήθηκε με 0-2 της Νεφτοχίμικ 2010, αλλά η φιναλίστ ομάδα Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Σούπερ Καπ Βουλγαρίας, έφτασε με 3-2 (23-25, 19-25, 25-14, 25-18, 15-6) στην ανατροπή και τη νίκη.

Τέλος στο β’ ματς της Κυριακής η σχεδόν πανέτοιμη για τις επίσημες φετινές της υποχρεώσεις γηπεδούχος, που στις 15/10 θα διεκδικήσει το εγχώριο Σούπερ Καπ της νέας σεζόν από την κάτοχο του τίτλου, Χεμπέρ, επικράτησε με 3-0 της ομάδας μας (27-25, 25-22, 25-19) ενώ πήρε και το έξτρα σετ προπονητικού χαρακτήρα που παίχθηκε.

«Το τριήμερο στη Βουλγαρία, δώσαμε άλλα τρία πολύ δυνατά φιλικά απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και η εικόνα μας ήταν σαφώς καλύτερη και βελτιωμένη, σε σχέση με τα φιλικά της Ορεστιάδας! Στόχος μας είναι μέρα με την μέρα να γινόμαστε όλο και καλύτεροι για να εμφανιστούμε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια» δήλωσε ο αρχηγός του Άθλου Ορεστιάδας, Δημήτρης Ριζόπουλος.