Κύπελλο Ελλάδος: Ο Πανθρακικός επιστρέφει! Πετάει ξανά για Κρήτη μετά από μια εξαετία κόντρα στην ομάδα των παλιών του παικτών Κατσικοκέρη και Παπαματθαιάκη για την Δ’ Φάση

Πολύ μεγάλη πρόκρικη πήρε ο Πανθρακικός στο Κιλκις μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση κόντα στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης με 2-3 και μετά από έξι σχεδόν χρόνια θα ταξιδέψει αεροπορικώς για επαγγελματικό αγώνα στην Κρήτη.

Τελευταία του ματς ήταν την σεζόν 2015-16 για την Super League, αφού την επόμενη μαύρη χρονιά της διάλυσης στην Β’ Εθνική δεν πρόλαβε να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει τον Αλμυρό Γαζίου Ηρακλειου που με προπονητή τον πρώην παίκτη του Πανθρακικου με ανατροπή στο β’ μερος επικράτησε με 3-1 της Ελασσόνας έχοντας στην βασική ενδεκάδα ένα ακόμα πρώην Πανθρακα τον σεντερ φορ Νίκο Κατσικοκέρη να χάνει πολλές ευκαιρίες που δεν στοίχησαν στην ομάδα του.

Όπως μας μεταγέρει το grandsport από όπου και η φώτο, η ομάδα του Γαζίου μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και υπέστη… σοκ, με την Ελασσόνα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3′ με κεφαλιά του Κουκούλη. Αρχικά στο 21′ καταπληκτική μπαλιά του Μάγκα, με τον Κατσικοκέρη στη μεγάλη περιοχή, να κάνει τη λόμπα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ! Δύο λεπτά αργότερα, ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε κόρνερ, με τον Κατσικοκέρη να παίρνει την κεφαλιά, με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Η πίεση συνεχίστηκε, και στο 30′ νέα χαμένη ευκαιρία, με τον Μάγκα να βγάζει μια νέα τρομερή μπαλιά στον Κατσικοκέρη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Ελασσόνας, ωστόσο δεν σημάδεψε σωστά. Νέο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών, με τον Πατινιώτη να φτάνει απέναντι στον Γκουντζουρέλα, ο οποίος κατάφερε ενστικτωδώς να κρατήσει το μηδέν! Στο 38′ μια τρομερή έμπνευση του Κατσικοκέρη, λίγο έλειψε να μας χαρίσει ένα φοβερό γκολ!

Στην επανάληψη, ο Αλμυρός μπήκε αποφασισμένος για να πάρει την νίκη. Προειδοποίησε αρχικά ξανά με τον Κατσικοκέρη και ήρθε η ώρα για την ισοφάριση! Καταπληκτική μπαλιά του Νικολάου στον Γκέτσι, εκείνος με εξαιρετική κίνηση πάτησε περιοχή από τα δεξιά και με ένα τρομερό σουτ έκανε το 1-1!

Το γκολ έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του Μανώλη Παπαματθαιάκη, οι οποίοι εννέα λεπτά αργότερα έκαναν την ανατροπή με τον Μπουρσέλη! Και τρία λεπτά αργότερα, σφράγισε την πρόκριση. Ο Νταμπώσης ανατρέπει τον Γκέτση στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, με τον κ. Σταυρουλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα! Ο Φραγκουλάκης ψύχραιμα, έκανε το 3-1, βάζοντας φωτιά στο Γάζι!

Μετά το γκολ ο Αλμυρός δεν κατέβασε ταχύτητα, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανιδράσουν και πίεσαν για ένα τέταρτο τέρμα. Ο Κατσικοκέρης, έψαχνε το γκολ, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις δεν τα κατάφερε, ενώ ο Πιερτζάκομι, μετά από εξαιρετική πάσα του Κατσικοκέρη, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Κυρίαρχος ο Αλμυρός στον αγωνιστικό χώρο, επικράτησε του ΠΟ Ελασσόνας απόλυτα δίκαια και βρίσκεται στη τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ιστορικό Πανθρακικό!