Πρόκληση από δημοσιογράφο – φίλο του Ερντογάν: «Ονόμασαν το γήπεδο της ΑΕΚ Αγία Σοφία, θα έρθει μέρα που θα το κάνουμε τζαμί»

«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας ΑΕΚ, έδωσε το όνομα Αγία Σοφία στο γήπεδο. Ας είναι. Έρχεται μέρα που και εκείνο θα το κάνουμε τζαμί».

Τάδε έφη (ή για την ακρίβεια τιτίβισε στο twitter) ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, όπως ανακάλυψε και μετέφρασε η θρακιώτικη ιστοσελίδα tourkika nea που ασχολείται με μεταφράσεις του μειονοτικού τύπου της Θράκης αλλά και με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Έβρου.

Σύμφωνα με την wikipedia ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αρέσκεται να προκαλεί, όμως ήταν αρχισυντάκτης στην Yeni Safak, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες στην Τουρκία ενω ειχε επιτελική θέση και σε ειδησεογραφικο κανάλι.

Στην αρθρογραφία του που συχνά απασχπολεί τον διεθνή Τυπο, συχνά υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Εντρογάν και κατηγορεί ξένες δυνάμεις για οικονομική τρομοκρατία κατά της Αγκυρας.

«Ο Καραγκιούλ είναι τόσο δημοσιογράφος όσο αστροφυσικός είμαι εγώ. Ο ρόλος του είναι να αναπαράγει οτιδήποτε συμφέρει το καθεστώς Ερντογάν. Αυτή είναι η ¨δουλειά¨ του…. Προσέξτε στην φωτογραφία πως κοιτά τον αφέντη του !…», σχολιάζει η ιστοσελίδα tourkika nea δημοσιεύοντας και την παρακάτω φωτογραφία: