Σενάριο δικαίωσης Πανδραμαϊκού και Ορφέα Ξάνθης αλλά όχι Αλεξανδρούπολης και Νέστου Χρυσούπολης διακινείται στην ΓΣ της ΕΠΟ

Από τις 10:00 το πρωί διεξάγεται στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, από την οποία αναμένεται αφενός να ληφθεί απόφαση αναστολής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αφετέρου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αναφορικά με την Γ΄Εθνική.

Σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες η εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ αρεοπαγίτου Διονυσίας Μπιτσούνη, η οποία τάχθηκε υπέρ της ανόδου της ομάδας του Ευόσμου στη Super League 2. «Ωστόσο επειδή υπάρχει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου υπέρ του Πανδραμαϊκού, η Εκτελεστική Επιτροπή, απέφυγε να πάρει απόφαση ώστε να μην έχουν τα μέλη της συνέπειες» και έτσι «το θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση με αρκετές πιθανότητες να συγκεντρώνει το ενδεχόμενο ανόδου και του Παναδραμαϊκού στη Super League 2», σχολιασε το SoccerPlus.

Στην ίδια λογική θα πρέπει να αναμένεται, εφόσον συμβεί αυτό, να αποφασιστεί η παραμονή και του Ορφέα Ξάνθης στην Γ’ Εθνική παράλληλα με τον Αρη Αβατου, που σύμφωνα με αυτό το σενάριο δεν θα κινδυνεύσει. Αντίθετα, πάντα με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα κινδυνεύσει να μην παραμείνει στην κατηγορία η Αλεξανδρούπολη καθώς σε αντίθεση με τον Ορφέα Ξάνθης δεν κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικο Δικαστηριο, οπως δεν κατέθεσε πο Νέστος Χρυσούπολης. Γενικά, τις τελευταίες ώρες διακινείται ένα σενάριο που θέλει την ΓΣ να λύνει τον γόρδιο δεσμό ανεβάζοντας τον Αγροτικό, κρατώντας κανονικά στην Γ’ Εθνική Αβατο, Σοχό και Θέρμη που καταγγέλθηκαν ότι δεν είχαν αθλητική αναγνωριση αλλά επιπλέον ανεβάζοντας τον Πανδραμαϊκό στην SL2 και διατηρώντας τον Ορφέα.

Βέβαια οι ζυμώσεις είναι πολλές και συνεχίζονται. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που αποτυπώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε δείπνο των εκπροσώπων των Ενώσεων – μελών σε εστιατόριο των βορείων προαστίων της Αττικής, είναι υπέρ της αναστολής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (Γ’ Εθνική, διοργανώσεις ΕΠΣ, γυναικείο πρωτάθλημα)  έως ότου υπάρξει δυναμικότερη παρέμβαση από τις FIFA/UEFA ή έως ότου υποχωρήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Πάντως μια τέτοια παρέμβαση δεν φανηκε να υπάρχει μέχρι στιγμής στην ΓΣ από την εκπρόσωπο της FIFA ενώ και ο Αυγενάκης δεν έκανε πίσω και κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία διατηρεί την ποινη απαγόρευσης συμμετοχής σε πρωταθληματα σε οσες ομάδες δεν έχουν εγγραφει στο μητρώο, αφήνοντας όμως ένα παραθυράκι κατά παρέκβαση να την επιτρέπει εφόσον έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ακόμα και αν δεν τις έχουν ολοκληρώσει.