Απέρριψε τελικά την προοπτική της Γ’ Εθνικής ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης και πέφτει στο τοπικό με στόχο την σταδιακή αναγέννηση σαν την Ξάνθη

Βίοι παράλληλοι σε ολα τα επίπεδα δείχνουν να υπάρχουν σε Ξάνθη και Εργοτέλη. Οι δυο ομάδες πρόπερσι διεκδίκησαν μέχρι τέλους την ανοδο στην SL1. Πέρυσι ήταν επίσης από τα πρωταγωνιστικά σωματεία στο ξεκίνημα.

Αμφότερα είχαν ιδιοκτήτες – χρηματοδότες από το εξωτερικό. Κάποια στιγμή και στις δυο ομάδες άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα στις πληρωμές, από τον Γενάρη-Φλεβάρη. Η χρονιά βγήκε αλλά το καλοκαίρι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, τα πράγματα στράβωσαν και οι ομάδες τελικά οδηγήθηκαν σε δήλωση απόσυρσης συμμετοχής από το πρωτάθλημα της SL2.

Εδώ ξενικούσαν οι διαφορές. Σε αντίθεση με την Ξάνθη που φαίνεται να μην διαθέτει ενεργό Ερασιτέχνη και αν αυτός παραμένει πράγματι ενεργός τότε γεγονός είναι ότι παραμένει και… μουγκός, στην Κρήτη υπάρχει ενεργός Εργοτέλης που έκανε μάλιστα Γενικές Συνελεύσεις ουκ ολίγες τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο η κατάληξη είναι τελικά ίδια ή περίπου ίδια. Αρχικά στην Κρήτη αποφάσισαν συμμετοχή στην SL2, μετά κατάλαβαν ότι δεν το αντέχουν, αποσύρθηκαν και μίλαγαν για Γ’ Εθνική αλλά μάλλον κατάλαβαν ότι ούτε αυτό είναι σε αυτήν την συγκυρία εφικτό και αποφάσισαν η ομάδα να πέσει στο τοπικό.

Για την Ξάνθη υπενθυμίζεται ότι επίσης έγινε προσπάθεια για την Γ’ Εθνική αλλά δεν δείχνει να προχωρά και το τοπικό φαντάζει μόνη λύση, αν δεν έχουμε το χειρότερο σενάριο του να μην αγωνίζεται ο ΑΟΞ τη νέα σεζόν πουθενά.

Επειδή οι βίοι είναι παράλληλοι και όσα συμβαίνουν στην Κρήτη ίσως τα δουμε και στην Θράκη, ααλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εργοτέλης με την οποία έκανε γνωστή την απόφαση που πάρθηκε μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

«Χθες 28/9/22, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ, στην έδρα του Συλλόγου, στο Μαρτινέγκο.

Διαβάστε Επίσης

Ινδονησία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών (vid)

«Χθες 28/9/22, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ, στην έδρα του Συλλόγου, στο Μαρτινέγκο.Unmute

Στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου. Παρουσιάστηκαν όλες οι παράμετροι, για κάθε επιλογή από δω και πέρα, με γνώμονα πάντα την διασφάλιση του οικοδομήματος του Συλλόγου, των τμημάτων υποδομής, τα οποία και θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της νέας προσπάθειας να επανέλθει η ομάδα μας στις εθνικές κατηγορίες.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πολυήμερης προσπάθειας της επιτροπής που είχε συσταθεί, αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ καθώς και εξωδιοικητικούς Εργοτελίτες παράγοντες, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα συμμετοχής της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν, η συγκινητική διάθεση επώνυμων και ανώνυμων Εργοτελιτών να συνδράμουν δεν αρκούσαν, σε αυτή τη φάση, για την ασφαλή κάθοδο της ομάδας στην κατηγορία. Προπάντων, έβαζε σε κίνδυνο την διασφάλιση της λειτουργίας του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου «Νίκος Καζαντζάκης», του οποίου την ευθύνη λειτουργίας έχει ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης και οι άνθρωποι που τον αποτελούν.

Ως εκ τούτου, προχωράμε σε επανεκκίνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, σε στέρεες βάσεις, με τις δικές μας δυνάμεις. Τα παιδιά του Συλλόγου θα είναι η μαγιά για την επόμενη μέρα. Η ανάπλαση του «Νίκος Καζαντζάκης», του ιστορικού Μαρτινέγκο, που θα προχωρήσει μέσα στο 2023, θα δώσει νέα πνοή στο Σύλλογο.

Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα πίσω για να κάνουμε περισσότερα μπροστά.

Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο του Συλλόγου να σταθεί δίπλα σε όλα τα τμήματα που διαχρονικά μας κάνουν υπερήφανους. Στο μπάσκετ, στο γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου καθώς και στις θυγατρικές ομάδες ποδοσφαίρου του Συλλόγου, το «Μαρτινέγκο», τα «Κανάρια» και τους «Νέους Εργοτέλη», πάνω στις οποίες θα στηριχτεί η επόμενη μέρα της μεγάλης ομάδας μας.

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ έχει μάθει στα δύσκολα.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ».