Επανεμφάνιση Πάπας στην Ξάνθη με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εργαζομένους της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά χωρίς καμία πρόταση για πληρωμές

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Μπιλ Πάπας, συνοδευόμενος από δύο συνεργάτες του δικηγόρους (έναν άνδρα και μία γυναίκα).

Βρέθηκε στα περιφραγμένα και χωρίς ρεύμα εδώ κι έναν μήνα γραφεία της ΠΑΕ στα Πηγάδια, στα οποία υποδέχθηκε διαδοχικά τους εργαζομένους του συλλόγου θέλοντας να τους διαβεβαιώσει ότι θα λάβουν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους, που εδώ και εννιά μήνες δεν πήραν εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ξάνθη.

Κλήθηκαν σε κατ’ ιδιαν ατομικές συναντήσεις όλοι οι έχοντες σύμβαση αορίστου χρόνου υπάλληλοι, αλλά είναι ζήτημα αν πήγαν οι μισοί. Και αυτοί που πήγαν μάλλον απογοητεύτηκαν, αφού διαπίστωσαν ότι ο Πάπας δεν είχε έθρει με σκοπό να πληρώσει αλλά με σκοπό να προτείνει διανακονισμούς και να υποσχεθεί πληρωμές.

Από υποσχέσεις ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει. Ανάμεσα σε αυτούς που προσήλθαν στα Πηγάδια και είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπας ήταν και ο Νίκος Κεχαγιάς, όχι όμως και ο Κώστας Τσαλίκης σε σχεση με τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι σε όλες τις συναντήσεις με τον Πάπας ήταν παρόντες και οι νεοι δικηγόροι του.

Απών ήταν αντιθέτως ο αντιπρόεδρος (και επισήμως νομικός σύμβουλος) της ΠΑΕ Φάνης Ουζουνίδης, δείγμα προφανως για τις σχέσεις του με τον Πάπας αυτό το διάστημα, όπως και ο Χρήστος Καραγκιοζέλης, μέλος του ΔΣ της ομάδας αλλά και αρχιλογιστής της. Δεν εθεάθη στα Πηγάδια με τον Πάπας ούτε η Λουιζ Αγκοστίνο, σύντροφός του στη ζωή που εντάχθηκε και στο ΔΣ της ομάδας.

Απών από αυτές τις συναντήσεις ήταν και ο ξανθιώτης μέλος του ΔΣ Ανδρέας Γκλαβίνης, ο οποίος πάντως 15 ώρες πριν είχε δώσει κανονικά το παρών και στην συνάντηση που διοργάνωσαν οι Παλαίμαχοι στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ουσιαστικά οι μόνοι που παραβρίσκονταν στις συναντήσεις – συζητήσεις ήταν ο Παπας, οι δικηγόροι του και οι εργαζόμενοι που έμπαιναν ανά 15λεπτο στην αίθουσα των γραφείων όπου τους περίμενε ο Πάπας και οι δικηγόροι του, αλλά λάμβαναν όλοι την ίδια απάντηση: «ΘΑ πάρουν τα χρήματά τους, αλλά από βδομάδα θα τους γίνει η πρόταση διακανονισμού». Το αν αυτή θα εφαρμοστεί είναι άλλη ιστορία…