Γ’ Εθνική: Επίτιμη αρεοπαγίτης υποβιβάζει Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη και κρατά Άβατο κρίνοντας αντισυνταγματικό το Μητρώο

Η επίτιμη Αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Επιτροπής Συμμόρφωσης της ΕΠΟ Διονυσία Μπιτζούνη έβγαλε… στη σέντρα το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ και το χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό».

Η ΕΠΟ είναι ως γνωστόν στα… μαχαίρια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ εξαιτίας του οποίου είναι στον αέρα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι δεν θα το αποδεχθεί καθώς επίσης και ότι παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη και στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πέμπτης 29/9, βρήκε σύμμαχο. Ο λόγος για την Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Συμμόρφωσης, Διονυσία Μπιτζούνη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτήρισε το Μητρώο στο οποίο θα πρέπει να εγγράφονται τα Σωματεία για να μπορούν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν τα δημόσια γήπεδα ως «αντισυνταγματικό».

Fullscreen

Mute

Ο λόγος για την Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Συμμόρφωσης, Διονυσία Μπιτζούνη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτήρισε το Μητρώο στο οποίο θα πρέπει να εγγράφονται τα Σωματεία για να μπορούν, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιούν τα δημόσια γήπεδα, ως «αντισυνταγματικό».

Η νομική της άποψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία από το γεγονός ότι η Διονυσία Μπιτζούνη, που έχει διατελέσει και πρώην πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, είναι επίτιμη Αρεοπαγίτης. Μάλιστα, εκτός από το γεγονός ότι έβγαλε στη σέντρα το Μητρώο της ΓΓΑ, εξέφρασε μάλιστα την απορία της που δεν έχουν προσφύγει τα σωματεία που θίγονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οπως σχολιάζεται ήδη, η γνωμοδότηση Μπιτσούνη που θα τεθεί ουσιαστικά προς ψήφιση στην ΓΣ της ΕΠΟ δικαιώνει τον Αγροτικό Αστερα που με τα δεδομένα αυτά θα ανέβει στην SL2 και καταδικάζει Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη σε υποβιβασμό στα τοπικά, με τον Αρη Αβατου σε αυτήν την περίπτωση να παραμένει στην Γ’ Εθνική όπως και ο Πανδραμαϊκος που χάνει το τρένο της ανόδου στην SL2.