Βόμβα Πετρουλάκη στην εφημερίδα Live: «Πρόταση Τούρκου για ΑΟΞ με μεσάζοντα Γκλαβίνη, δίνει το γήπεδο αλλά όχι και την ομάδα ο Πάπας»

Αφιερωμένη στην περίπτωση της Ξάνθης είναι η τελευταία σελίδα της κυριακάτικης εφημερίδας «Live Sport», την οποία υπογράφει ο Νίκος Πετρουλάκης από την Θεσσαλονίκη. Οπως υποστηρίζει, «Τουρκος επιχειρηματίας οραματίζεται την… TurkoXanthi».

Ο γνωστός δημοσιογράφος του υποστηρίζει στο άρθρο του ότι «Τούρκοι θέλουν να μπουν στην Θράκη για τους γνωστούς λόγους» και ότι «για λογαριασμό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Μπιλ Πάπας, το μέλος της διοίκησης Ανδρέας Γκλαβίνης, φαίνεται ότι έχει αναλάβει να κλείσει τα ραντεβού με υποψήφιους επενδυτές και ορλιστηκε ένα ραντεβού με μειονοτικό επιχειρηματία της Ξάνθης, ο οποίος εκπροσωπεί Τούρκο επενδυτή, προκειμένου να συζητήσουν το μείζον θέμα της ομάδας και την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους του εντολέα του».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο Πετρουλάκης, «ο Τούρκος επνδυτής ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τόσο τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με λεφτά της κυβέρνησης Ερντογάν, όσο και την ομάδα, κάτι που όπως πληροφορηθήκαμε, δεν έγινε αρχικά αποδεκτό από τον μεγαλομέτοχο, αφού προτίθεται να πουλήσει τις εγκαταστασεις, όχι όμως και την ομάδα».

«Δεν πουλάω την ομάδα σε Τούρκο, α δώσω συνέντευξη Τύπου και θα πω την απόφασή μου», τόνισε ο Μπιλ Πάπας, «μεταφέροντας ένα αίσθημα προσωρινής ανακούφισης, αν και το θέμα δεν έχει λήξει οριστικά και ο Τούρκος επιμένει», σχολιάζει ο Πετρουλάκης. Επικαείται μάλιστα πηγές από την περιοχή ότι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες «θέλουν να δημιουργήσπυν ακαδημίες με Πομάκους, τους οποίους να μπολιάσουν με την τουρκική νοοτροπία και να “αλώσουν” την Θράκη».

«Το θέμα είναι σοβαρό και δεν πρέπει να το δει χαλαρά (όπως βλέπει πολλά άλλα) η ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει ο Νίκος Πετρουλάκης του στο άρθρο του στην Τελευταία Σελίδα της Live Sport της Κυριακής, με το άρθρο του να γίνεται χτύπημα και στην Πρώτη Σελίδα.